TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Mutlu Kukla” hayaline kavuştu

“Mutlu Kukla” hastalığı nedeniyle yüzünde hep bir gülümsemeyle yaşayan Mustafa Mert, Göztepe’nin futbolcularıyla tanışıp hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadı

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2018 07:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Mutlu Kukla” hayaline kavuştu

E. ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER

Ayşe ve Ahmet Deneri çiftinin iki çocuğundan biri olan Mustafa Mert, 6 aylık olduğunda kafasını tutamayınca ailesi şüphelenerek doktora götürdü. 6 haftalık bir bebekten birçok kan testine tabi tutuldu. Bir sürü MR ve röntgen çekildi. 11 aylıkken Angelman Sendromu yani bilinen ismiyle “Mutlu Kukla” hastalığı teşhisi koyuldu. Ailesi hastalık hakkında hiçbir şey bilmiyordu. Mustafa Mert’in durumu, gülümsemelerle birlikte bazı zorlukları da beraberinde getirdi. Çünkü konuşamıyor, yürüyemiyor, kafasını tutamıyor. Söylenenleri anlıyor ama cevap veremiyor. Hastalığının bilinen hiçbir tedavisi yok. Haftanın dört günü fizik tedavi ve özel eğitim görüyor. Mustafa Mert, şu an 13 yaşında. En büyük tutkusu Göztepe olan Mustafa Mert’in hayali Göztepeli futbolcularla bir araya gelmekti. Her maçta yanlarında olan Mustafa Mert’in bu hayalini gerçekleştirmek için harekete geçen kulüp yönetimi, onu antrenmana davet etti. Ailesiyle birlikte Urla’daki Adnan Süvari Tesisleri’ne götürülen Mustafa Mert, takım oyuncuları ile sıkı sıkıya sarılarak hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadı. Futbolcular, Mustafa Mert ve kardeşine forma imzalayıp hediyeler verdiler.

“BUGÜN BİR BAŞKA GÜLÜYOR”

Oğlunun tam bir Göztepe aşığı olduğunu anlatan anne Ayşe Deneri, “Mustafa Mert’i İzmir’de oynanan tüm maçlara götürmeye çalışıyoruz. Tribündeki coşkuyu çok seviyor. Taraftarlarla arası iyi, çok seviliyor. O da tribünde olmayı çok seviyor. Tribündeki coşkuyu görünce hemen hareketlenmeye başlıyor. Bugün burada antrenmanı izledi ve futbolcularla tanışma imkanı yakaladı. Bunun için çok mutluyuz. O da mutlu. Her zaman gülen bir çocuk ama bugün oğlumun bir başka güldüğünü gördüm. Çok mutlu oldu. Bize bu imkanı sağladıkları için öncelikle Aytaç Hocamıza ve kulübe çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.