TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mutlu Paylaşımlar yüzleri güldürecek

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay Konak Şubesi tarafından ortak yürütülen “Mutlu Paylaşımlar” isimli sosyal sorumluluk projesiyle, afet bölgelerindeki çocuklara yönelik ayakkabı, giysi ve oyuncak toplanacak

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2018 07:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mutlu Paylaşımlar yüzleri güldürecek

NİLGÜN TAZE

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılay’ı Konak Şubesi ortaklaşa yürüttükleri “Mutlu Paylaşımlar” isimli sosyal sorumluluk projesinin tanıtımını yapmak amacıyla İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. Toplantıya Türk Kızılayı Ege Bölge Müdürü Gökay Gök, Konak Şube Başkanı Tekin Akkoyun, Afet Yönetim Müdürü Halil Aksüt, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Yurdabekçi, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Eraslan, proje için seçilen 25 okul idarecisi, Kızılay Kulübü öğrencileri ve ilçe şube müdürleri katıldı. İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Eraslan, bir ülkenin gelişmişlik düzeyini ölçebilmek için sosyal sorumluluk çalışmalarına bakılmasının yeterli olduğunu açıklayarak, “Kültürümüzün en önemli zenginliği paylaşmaktır. Her nerede olursa olsun sıkıntıya düşen insanların gözleri ilk olarak Kızılayı arar. Maddenin şartları her zaman değişir ancak mananın anlamı asla değişmez. Evlatlarımıza bizi biz yapan değerleri aktaramaz isek öğrettiğimiz akademik bilgilerin hiçbir anlamı kalmaz. Bilgiyi yücelten sevgi ve iyiliktir. Mazlumun gözyaşı bir aynadır ve bu aynada insan kendisini görür. Bu gözyaşlarını silmeyi başaran her el bizim için çok değerli. Belli okullarımızda başlatacağımız bu çalışmayı il geneline yaymak istiyoruz. Proje kapsamında toplanacak olan giysi ve kırtasiye malzemeleri sağlıklı bir koordinasyonla ihtiyaç sahiplerine gönderilecek” dedi.

ZOR GÜN DOSTU

Kızılay’ın 1868 yılında yaralı askerlere yardım amacıyla kurulduğunu belirten Türk Kızılayı Konak Şube Başkanı Tekin Akkoyun, Kızılay isminin Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1935 yılında verildiğini hatırlatarak şunları söyledi: “Amacımız afete maruz kaldıkları için kendilerini çaresiz hissedenlere yardım etmektir. Bu amaçla Türkiye’de ve dünyada insanların en zor anlarında yanında bulunan kuruluş Türk Kızılay’ı olmuştur. Temel ilkelerimiz gönüllük, birlik ve tarafsızlıktır. Beslenme, kan ihtiyacı, acil barınma, sağlık, sosyal yardımların yerine ulaştırılması görevlerimizin sadece birkaç tanesidir. Bu proje ile paylaşmayı ve paylaşmanın verdiği mutluluğu öğrencilerimize öğretmek istiyoruz. Türkiye’de tek olan Giysi Bankalarında toplanan kıyafetleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktan onur duyuyoruz.”

11 İLE HİZMET

Türk Kızılayı Ege Bölgesi Afet Yönetim Müdürü Halil Aksüt ise, birim olarak afetlerin getirdiği tüm olumsuz koşullara rağmen toplanan yardımları en hızlı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilmekten büyük onur duyduklarını belirterek, “Türkiye’de oluşturulan 9 ayrı kurumdan bir tanesi Ege afet yönetim bölgesidir. İlk olarak 1980 yılında Manisa’da kurulan birimimize bugün 11 il bağlıdır. Bu 11 ilde oluşan her afete yardım ulaştırmakla yükümlüyüz. Dünyada ilk Kızılay 1863’de kurulmuştur. Rakibimiz olan Almanya’yı geride bırakmış olmak ve 2 milyon 500 bin ünite kanı 2017 yılında toplamış olabilmek bizim için büyük bir onurdur” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.