TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müziğin gücü umut olacak

39 minik ve genç piyanist, bugün Kıbrıslı piyanist Rüya Taner ile birlikte “Müziğin Umuda Dokunuşu” adıyla bağış konseri verecek. Konserin geliriyle onkoloji servisinde tedavi gören çocukların odası yenilenecek

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2018 07:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Müziğin gücü umut olacak

E. ÇAĞLA GENİŞ

Türkiye’nin farklı illerinden 39 minik ve genç piyanist, Kıbrıslı piyanist Rüya Taner ile birlikte bugün “Müziğin Umuda Dokunuşu” adıyla bağış konseri verecek. Konserden elde edilen gelir ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Servisi’nde bir oda tepeden tırnağa yenilenecek. İzmir’den etkinliğe katılan Nehir Yalınız (11), Duru Ulutaş (10) ve Tan Yaldırak’ı (10) bağış konseri için 5 aydır çalıştıran piyano eğitmeni Nilüfer Güzel, minik yüreklere umut olmak istediklerini belirtti. Konserin biletlerinin 10 lira olduğunu belirten Güzel, “Hedefimiz, müziğin birleştirici gücüyle bu çocuklarımıza umut olabilmek” diye konuştu.

ÇOCUKLARA UMUT OLACAKLAR

Hastalıkla mücadele eden çocukların daha iyi koşullarda tedavi görmeleri için yardım eli uzatacaklarını söyleyen Güzel, “Türkiye çapında ve İzmir’de çok değerli eğitimciler, akademisyenler, piyanistler ve tüm müzisyenler tek yürek olup bu sosyal sorumluluk projesine destek veriyor. İzmir’de belki de miniklerle bir ilk olan bu projemizde genç ve minik piyanistlerimiz çocuklarımıza umut olacak. Konserden elde edilecek gelir, çocuklarımızın bütün günlerini geçirdikleri odanın onların yaşına uygun daha keyifli ve renkli hale gelmesini sağlayacak. Onların moral ve motivasyonlarına katkı koymak istiyoruz. Hedefimiz, müziğin birleştirici gücüyle bu çocuklarımıza umut olabilmek” dedi.

“BENİM İÇİN BİR MUTLULUK”

Konserde sahne alacak piyanistlerden biri olan Emre Nurbeyler, duygularını şöyle aktardı: “Bugün yapılacak olan ‘Müziğin Umuda Dokunuşu’ konserinde yer alacak genç piyanistlerden biri olmak benim için bir mutluluk. Konserin geliri Çocuk Onkoloji Servisi’nin yenilenmesinde kullanılacak. Şimdiden bu konsere beni davet eden sanat koordinatörü sevgili Nilüfer Güzel’e çok teşekkür ederim. Üç oturumdan oluşacak olan konserde ben ikinci oturumda olup Beethoven’ın Waldstein Sonatı’nın birinci bölümünü çalıyor olacağım. Hepinizi bekliyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.