TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müzik, dans ve yarışma

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı, 32. Uluslararası İzmir Festivali’ni düzenleyecek. Adını ilk sıralara yükselten festival, otuz ikinci yılında da dopdolu ve nitelikli bir program sunacak

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2018 07:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Müzik, dans ve yarışma

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV), 32. Uluslararası İzmir Festivali’ni 26 Mayıs – 07 Temmuz 2018 tarihleri arasında düzenleyecek. Gerek nitelikli programları gerekse tarihi mekânları sanatla buluşturmadaki çabalarıyla dünyadaki benzerleri arasından sıyrılıyor.

MÜZİKAL ŞÖLEN

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın katkıları, Eczacıbaşı Holding’in ana sponsorluğu, İzmir İtalya Konsolosluğu ve İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği, Tekfen ve Arkas’ın program sponsorluğunda düzenlenen 32. Uluslararası İzmir Festivali bu yıl beş orkestrayı ağırlayarak, İzmirli sanatseverlere müzikal şölen yaşatacak. Aziz Shokhakimov yönetimde Tekfen Filarmoni Orkestrası, Can Okan yönetiminde üç Türk bestesinin dünya prömiyerini yapacak İzmir Festival Orkestrası, Rengim Gökmen yönetiminde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Gerard Schwarz yönetiminde İngiliz Oda Orkestrası ve Celsus Kütüphanesi’nde yine bir dünya prömiyerine imza atacak Cameristi Della Scala.

ÇAĞDAŞ DANSLAR

Bu yıl çağdaş dansın zirvesindeki Nederlands Dans Tiyatrosu ve çağdaş müziğimizin can damarlarından biri olan Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması final konseri de festival programında yer alacak.

İLK KEZ SESLENDİRİLECEK

32. Uluslararası İzmir Festivali, dört eserin dünya prömiyerlerine sahne olacak. 10. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması’nda finale kalan üç piyano konçertosu yarışma konserinde ilk kez seslendirilecek. Ayrıca tanınmış akordeon virtüözü ve besteci Richard Galliano’nun flüt sanatçısı Massimo Mercelli’ye ithaf ettiği Jade Konçerto’nun ilk seslendirilişi de 32. Uluslararası İzmir Festivali’nde yapılacak. Alanlarında en iyi sanatçıları İzmir’e getiren 32. Uluslararası İzmir Festivali’nin biletleri Biletix’ten alınabilir. HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.