TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nasıl göz yumuyorsunuz?

Buca’ya bağlı Aydın Hatboyu Caddesi’nde yol kenarına yığılan moloz ve hafriyat, çocuklar ve mahalleli için tehlike saçıyor. Mahalle sakinleri senelerdir bu durumu şikayet ettiğini fakat kimsenin çözüm bulmadığını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2018 07:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Nasıl göz yumuyorsunuz?

YUSUF ÇAĞIRTEKİN-ÖZEL HABER

İzmir’in Buca İlçesi Hürriyet Mahallesi’ne bağlı Aydın Hatboyu Caddesi’ne senelerdir dökülen moloz ve hafriyat çuvalları neredeyse yolu kapatmak üzere olduğu gözlendi. Bölgede yaşayan mahalleli çocuklarının bu alanda oynamadıklarını, rüzgarlı havalarda saçılan pisliklerin çocuklarını rahatsız ettiğini öne sürerek, durumu mahalle muhtarına ve yetkililere defalarca şikayet ettiğini iddia etti. Herhangi bir sonuç alamadıklarını ifade eden mahalle sakinleri yetkilileri bu alana dökülen molozlara göz yummakla suçladı. İzmir’de inşaat yapan herkesin molozlarını ve hafriyatlarını bilinçli bir şekilde mahallelerine döktüğünü de iddia eden mahalle sakinleri yetkililere seslenerek seslerinin duyulmasını istediklerini belirtti.

“ÇOCUKLARIMIZ ETKİLENİYOR”

Mahallenin moloz dökülen kısmının özellikle Uçan Yol’un altında kalan kısmında yoğunlaştığını söyleyen bazı vatandaşlar, çocuklarının bu alanlara oynamak için gittiğini ve bu alanlarda yaşanan çevre kirliliğinden etkilendiğini öne sürdü. Özellikle rüzgarlı havalarda çocuklarının hafriyatlardan saçılan tozlardan ötürü çok etkilendiklerini belirten Ahmet Yeşil isimli bir vatandaş, “Senelerdir dilimizde tüy bitti. Kimse sesimizi duymuyor. Bu bölgede çok insan yaşamıyor zannediyorlar ama yanılıyorlar. Çocuklarımız hep burada. Bu kirlilikten etkileniyorlar” diyerek yetkililerin kaçak moloz dökümlerinin önüne geçmesini istediklerini belirtti

“DEFALARCA ŞİKAYET ETTİK”

Yıllardır kaçak moloz dökümünün devam ettiğini ve bunu defalarca yetkili mercilere aktardıklarını söyleyen Ercan Avcı isimli bir vatandaş ise, “Kimse karışmıyor. Herkes belediyeye bildirmemizi istiyor. Bizde belediyeye şikayetimizi ilettik. Muhtara da söyledik. Buraya bir istinat duvarı koyacaklardı ama hala yapmadılar. Buranın bir kısmı Buca’ya bir kısmı da Konak Belediyesi’ne bağlı. Çocuklarımız hep bu alanda oynuyor” diye konuştu. Moloz döken araçların gece geç saatleri seçtiğini de dile getiren mahalle sakinleri, bunun bir suç olduğunu söyleyerek, yetkililerin bu alana moloz ve hafriyat dökmelerine göz yummamasını talep ettiklerini dile getirdi.

Bilindiği üzere 5226 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 41-4 nolu maddesine istinaden ‘İnşaat artıklarını, bunların depolanması veya toplanması için ayrılan yerler dışına atmak’ para cezası verilebilmektedir Caddeye dökülen molozların yolları kapatmak üzere olduğu da görülürken, önlem alınmadığı takdirde molozlardan dolayı yolların tamamen kapanabileceği gözlendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.