TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

NATO tatbikatında Atatürk skandalı

Buca İlçesi’ndeki NATO Müttefik Kara Kuvvetleri Komutanlığı önünde ellerinde Türk bayrağı, parti flaması ve “Atatürk Düşmanı NATO’dan Çıkalım” yazılı dövizlerle toplanan Vatan Partililer, bir süre NATO aleyhinde slogan attı.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2017 08:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
NATO tatbikatında Atatürk skandalı

Grup adına basın açıklaması yapan Okuyan, Türkiye’nin NATO’ya girdiği 1952’den bu yana gördüğü bütün darbeler ve darbe teşebbüslerinin arkasında NATO ve ABD’nin yer aldığını öne sürdü.

KABUL EDİLEMEZ

Norveç’teki skandalın kendilerini şaşırtmadığını, bunun kabul edilebilecek veya geçiştirilecek bir tarafının olmadığını belirten Okuyan, şöyle konuştu: “Türk milletinin yegane lideri olan Mustafa Kemal Atatürk’ü düşman levhası haline getirip ona kurşun sıktıracak Paktın içinde Türkiye olmamalıdır. Yine aynı tatbikatta, eleştiri hakkımız var ve eleştiriyoruz ama ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’nı düşman olarak görenlere şunu söylüyoruz, Cumhurbaşkanımıza ve Atatürk’ümüze karşı bu yaptığınız alçaklıklar bir özürle geçiştirilemez. Biz sizin geçmişinizi biliyoruz. Türkiye’deki her darbenin arkasındaki varlığınızın farkındayız.”

Okuyan, TBMM’nin özel gündemle toplanıp NATO’dan ayrılmayı, İncirlik Üssü’nü kapatmayı görüşmesi gerektiğini de ifade etti. n AA/İZMİR

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.