TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nazlı ile “Beyaz”ın dostluğu

Denizli’nin Babadağ Belediyesinde çalışan temizlik görevlisi Nazlı, dar ve merdivenli sokaklardaki evlerin çöpünü yıllardır “Beyaz” adını verdiği katırla topluyor

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 06:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Nazlı ile “Beyaz”ın dostluğu

Denizli’nin Babadağ İlçesi’nde, araç giremeyen dar ve merdivenli sokakların 23 yıldır çöpleri toplayan temizlik işçisi Adem Nazlı ile belediye kadrosunda yer alan “Beyaz” adlı katırın dostluğu ilgi çekiyor.

Babadağ İlçesi’nde Gündoğdu, Gazi ve Cumhuriyet mahallelerindeki çöp, sokağın dar olması nedeniyle kamyonetlerle toplanamadığı için yıllardır  temizlik hizmetinde belediyeye ait katır kullanılıyor. Belediyenin temizlik görevlisi Nazlı, mahallelerin çöpünü “Beyaz” ismini verdiği katırla topluyor. Günlük bakımının ardından ahırından aldığı Beyaz’ı görev yerine götüren Nazlı, çalışmalara hemen başlıyor. Temizlik işçisi, sokak başlarına bırakılan çöpleri hayvanın üzerindeki sandıklara yüklüyor. İkilinin gelmesiyle dokuma sesinin işitildiği dar sokaklarda nal sesleri duyulmaya başlıyor. Dar ve merdivenli sokaklardan günde toplanan 300 kilogram çöp daha sonra Nazlı ve Beyaz tarafından atık toplama merkezine götürülüyor. Nazlı, ilçenin coğrafi yapısı nedeniyle dar ve merdivenli sokaklardaki çöplerin yıllardır katırla toplandığını söyledi.

FISTIK İSTEDİĞİNİ ANLARIM

Yaklaşık 23 yıldır belediyede çalıştığını anlatan Nazlı, “İşe başladığımda 2 eşeğim vardı. Yaklaşık 15 yıldır ‘Beyaz’ ile çöpleri topluyorum. Sabah kalktıktan sonra hemen ‘Beyaz’ın barınağına gider ilk önce bakımını yapar yemini ve suyunu veririm. Sabah yollara düşeriz. Ben önde o arkada oynaya oynaya gideriz. Arkadaş gibi olduk. Benim cebimdeki fıstık ve çekirdeği arar. Ceketimi ısırırsa hemen çekirdek ve fıstık istediğini anlarım. Bana dünyaları verseler Beyaz’ı vermem. Sabahları yanına geldiğimde dertleşiriz. Cebimdeki çekirdek ve fıstığı da onun için taşıyorum” diye konuştu.

Nazlı, katırın tedavi ve sağlık kontrollerinin veteriner hekim tarafından düzenli yapıldığını belirtti. Yaptığı işle gurur duyduğunu dile getiren Nazlı, Beyaz’a “can yoldaşı” gibi çok alıştığını vurguladı. Babadağ Belediye Başkanı Salim Demirezen de araç girmeyen dar sokaklardaki temizlik hizmetini katırla verdiklerini dile getirdi. Yaklaşık 60 yıldır çöplerin bu şekilde toplandığını anlatan Demirezen, “Katır belediyeye ait. Temizlik personelimiz de katırımız da kadroludur. Personelimiz Nazlı da uzun zamandır bu dar sokaklarda çalışıyor. Kendisinden çok memnunuz. Katıra da ‘Beyaz’ adını vermiş.” diye konuştu. (AA/DENİZLİ)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.