TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşlere ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi

FET֒nün medya yapılanmasına ilişkin davada mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu 6 tutuklu sanığın “anayasayı ihlal” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsin istedi

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 11:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşlere ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi
FETÖ medya yapılanmasına ilişkin tutuklu sanıklar Ahmet Altan, Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Fevzi Yazıcı, Yakup Şimşek ve Şükrü Tuğrul Özşengül ile tutuksuz sanık Tibet Sanlıman’ın yargılandığı davanın görülmesine devam ediliyor. İstanbul 26’ıncı Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Ahmet Altan ve Mehmet Altan kardeşler cezaevinden SEGBİS yöntemiyle katılırken, Nazlı Ilıcak, Fevzi Yazıcı, Yakup Şimşek ve Şükrü Tuğrul Özşengül cezaevinden getirildi. Tutuksuz sanık Tibet Sanlıman ile taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

Duruşmanın başlamasıyla birlikte duruşma savcısı esasa dair görüşünü açıklayarak, tutuklu 6 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini ve “anayasayı ihlal” suçundan 1’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi. Tutuksuz sanık Tibet Sanlıman’ın ise “örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım” suçundan cezalandırılmasını istedi. Daha sonra sanıklara mütalaaya karşı savunma yapmaları için söz verildi. Söz alan tutuklu sanık Nazlı Ilıcak, “Devletin FETÖ tarafından ele geçirilmesinde benim nasıl bir katkım olabilir? İddianamede ‘Nazlı Ilıcak FET֒nün amacına hizmet etti’ deniliyor. Yazdığım tweetlerin darbeyle ne ilgisi var? Hükümeti devirmekle ne ilgisi var? Yazılarımda Erdoğan’a hakaret içeren tek bir cümle yok. Hatta benim hakkımda Erdoğan’a hakaretten açılmış tek dava yok. Ben bir suç işlemedim. Onların bilmediğim bir amacına hizmet etmek kastım da yok” dedi.

Duruşma saat 14.00’te devam edecek.(İHA)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.