TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnce, Zübeyde Ana’yı ziyaret etti

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Zübeyde Hanım’ın İzmir Karşıyaka’da bulunan anıt mezarını ziyaret ederek, Anneler Günü’nü kutladı

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2018 07:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İnce, Zübeyde Ana’yı ziyaret etti

YUSUF ÇAĞIRTEKİN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın İzmir Karşıyaka’da bulunan anıt mezarını ziyaret etti. İnce’yi Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve eşi Zehra Akpınar, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu, milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve yüzlerce Karşıyakalı karşıladı. Alkışlar eşliğinde alana giren Muharrem İnce, Zübeyde Hanım’ın kabrine çelenk ve karanfiller bıraktı. İnce’ye, anneler de eşlik etti.

“GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ”

Konuşmasına Neşet Ertaş’ın “Kadın insandır, biz insanoğlu” sözleriyle başlayan Muharrem İnce “Bugün Yalova’da anamın yanında olamadım. Kurucumuz, kurtarıcımız Atatürk’ün ve hepimizin anası Zübeyde Hanım’ın huzuruna gelip, O’nun gününü kutlamak ve bir Fatiha okumak istedim. İzmirli analarımızın gününü kutluyorum. Ben hayatımda hiçbir şeyi yapmacık yapamam. İçimden geldiği gibi, doğal davranırım. Ben 54 yaşındayım, daha hiç ‘anne’ demedim, hep ‘ana’ dedim. Köyde bize böyle öğrettiler. Bunu değiştirmedim, değiştiremedim. Değiştirmek de istemedim zaten. Onun için ben ‘ana’ dediğimde siz ‘anne’ dediğimi anlayın. Benim çocuğum, eşime ‘anne’ diyor. Kız kardeşlerim ‘anne’ diyor, erkek kardeşlerim de ‘ana’ diyor. Biz çocukken ne öğrettiler ise orada kaldık ama ‘helva’ demesini de, ‘halva’ demesini de biliriz merak etmeyin. Yani bu ülkenin evlatlarının güzel yaşaması için önümüzde bir süreç var. Bu süreci iyi değerlendireceğiz. Burada iki gruba çok güveniyorum; bir kadınlara, bir de gençlere. Bunu başaracağız. Yakında arkadaşlarım bir büyük İzmir mitingi planlıyorlar” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.