TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ne olacak bu Kestelli’nin trafik sorunu?

Kemeraltı Çarşısı’nda bulunan Kestelli Caddesi’nde yıllardan beridir süregelen trafik sorunu esnafı çileden çıkarıyor. Dar sokaklara sahip çarşıya fazla araç girmesiyle trafik içinden çıkılamaz bir hal alıyor

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2017 07:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ne olacak bu Kestelli’nin trafik sorunu?

YUSUF ÇAĞIRTEKİN

Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın en önemli caddelerinden bir tanesi olan Kestelli Caddesi’nde yaşanan sıkıntıları sık sık yaptığımız haberlerle dile getiriyoruz. Kestelli Caddesi’nin yıllardır yaşadığı en büyük sıkıntılardan bir tanesi de trafik sorunu. Araçların girişine izin verilen caddenin çok dar olması sebebiyle bazen saatlerce sıkışan trafik, esnafı çileden çıkarıyor. Buna bir de dükkanların önüne hatalı park eden araçlarda eklenince durum içinden çıkılamaz bir hal alıyor. Yıllardan beri aynı sorunları yaşadıklarını dile getiren cadde esnafı, caddenin araç trafiğine kapatılması ya da araçların caddeye alımının sınırlandırılması gerektiğini düşünüyor. Yaklaşık 15 yıldır caddede esnaflık yaptığını ifade eden Cihangir Soyan isimli bir vatandaş, “Bu sorun bugünün sorunu değil. Ben 15 yıldır bu caddedeyim ve her zaman bu sorun burada var oldu. Bu caddeye ya hiç araç almayacaksınız ya da araç alımını sınırlayacaksınız. Bunu yaptığımızda eminim birçok insan mağdur olabilir ama burada trafik sıkışınca da bizler mağdur oluyoruz” diye konuştu.

KAVGA ÇIKABİLİYOR

Ege Bölgesinin en büyük tekstil firmalarının bulunduğu caddeye Türkiye’nin her bölgesinden insanlar alışveriş yapmak için geliyor. Hal böyle olunca da oluşan yoğunluk trafiğe de yansıyor. Caddede bulunan otoparklar da ihtiyacı karşılamayınca mağdur olan esnaf, bazen bir saate yakın trafiğin açılmasını beklediklerini dile getirdi. Kestelli Caddesi’nden alışveriş yapmak için yıllardır uğradığını dile getiren bir vatandaş ise, “Oluşan yoğunluğun bizler de farkındayız ama araçlarımızı içeriye caddeye almalıyız. Bazen çuvallarla ürün alıyoruz. Bunları araçlarımıza taşımamız mümkün değil. Bizler de araçları alışveriş yaptığımız dükkânların önüne park edip, araçlarımıza yüklemek zorundayız. Fakat bazen yoğunluk fazla oluyor. Bu da sıkışıklıkların olmasına neden oluyor” dedi. Oluşan yoğunluktan dolayı çok fazla anlaşmazlık çıktığını ifade eden bir başka vatandaş ise, “Bazen kavgalar da oluyor. Ben önce geçeceğim diye birbirlerine giriyorlar. Ya araç trafiğine kapatılması lazım ya ad araç alımını sınırlandırsınlar. Herkes aracını caddeye alırsa, trafik nasıl yoğun olmasın?” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.