TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nerde o eski işler

Kemeraltı’nda toptan giyim mağazalarının ağırlıklı olduğu ve bir dönem Ege Bölgesi’nin en büyük pazarlarından bir tanesi olan Kestelli Caddesi esnafı, çarşıda eski bayram işlerini yapamadıklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2018 08:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Nerde o eski işler

YUSUF ÇAĞIRTEKİN

Tarihi Kemeraltı Çarşısı’na bağlı Kestelli Caddesi uzun yıllardır, Ege Bölgesi’nde tekstil sektörü ile ilgilenenler için en önemli toptan satış merkezlerinden bir tanesi olarak biliniyordu. Fakat son yıllarda sektörde yaşanan bazı olumsuzluklardan bu önemli caddede bulunan esnaflarda nasibini almış durumda. Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi, bayram havasının işlerine olumlu yansımadığını söyleyen cadde esnafı, eskiden bayramlardan en az iki hafta önce ellerindeki tüm ürünleri bitirdiklerini fakat şimdilerde bayramların eski havasının çarşıda esmediğini söyledi. Birçok vatandaş çarşının eski ihtişamını kaybettiğini dile getirirken, bazı esnaflar ise hayıflanarak “Nerde o eski bayram işleri” dedi.

“ELİMİZDE ÜRÜN KALMAZDI”

Kemeraltı’nda toptan giyim işletmesi bulunan Deniz Köklü isimli bir vatandaş, çarşıda bayram hareketliliğinin bu yıl hemen hemen hiç yaşanmadığını dile getirdi. Esnaf olarak bu bayram sinek avladıklarını ifade eden Deniz Köklü, “İşlerimiz her sene daha kötüye gidiyor. Kestelli çarşısı eski ihtişamını kaybettiğini düşünüyorum. Eskiden bayramdan iki hafta önce elimizde neredeyse ürün kalmazdı, şimdi ise müşteri bulamıyoruz. Sadece biz değil, çarşıda bulunan tüm esnaf aynı durumda. Böyle giderse, hepimiz kepenk kapatacağız” ifadelerini kullandı.

“ESNAF OTURUYOR”

Eskiden çarşıda bayram havasının çok fazla bir şekilde hissedildiğinin altını çizen Serdar Yargıcı isimli bir başka esnaf ise, esnaf olarak eski günleri çok özlediklerini söyledi. Serdar Yargıcı, “Sokağa çıkıp baktığınız zaman esnafın hepsi oturmuş müşteri bekliyor. Hepsi içinden nerde o eski bayram işleri diye geçiriyor. Eskiden bayramlarda satacak ürünümüz kalmazdı, şimdi ise ürünlerimizin neredeyse tamamen elimizde kalıyor. Birçok esnaf her yıl kepenk kapatıyor. Büyük AVM’ler de esnafın işini baltaladığını düşünüyorum. Bu bayram da kötü geçti Umarım bundan sonraki bayramlarda toparlarız” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.