TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nerde o eski Sevgililer Günü

Tarihi Kızlarağası Hanı’nda Sevgililer Günü heyecanı başladı. Son bir haftadır yoğunluğun arttığını belirten esnaf ise eski günleri mumla aradıklarını ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2018 07:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Nerde o eski Sevgililer Günü

YUSUF ÇAĞIRTEKİN-ÖZEL HABER

Yarın hepimizin de bildiği gibi Sevgililer Günü kutlanacak. İzmir’de bu önemli günde sevdiklerine hediye almak isteyenlerin bir numaralı uğrak yeri hiç şüphesiz tarihi Kızlarağası Hanı. Kızlarağası’nda bulunan esnaf çarşıda Sevgililer Günü yoğunluğunun son bir haftadır arttığını dile getirdi. Özellikle kolye, yüzük ve bileklik gibi ürünlere talebin çok olduğunu söyleyen han esnafı, yoğunluk her ne kadar artmış gözükse de eski sevgililer günlerinde yaşanan yoğunluklarının kalmadığı iletti. Özellikle AVM ve internetten alışveriş yapmanın satışlarına çok büyük darbe vurduğunu da belirten esnaf, Sevgililer Günü alışveriş heyecanının her yıl giderek azaldığını söyledi.

“ESKİ HEYECAN YOK”

Sevgililer Günü hasebiyle genel olarak büyük bir yoğunluğun bulunmadığını söyleyen Kızlarağası Hanı’ndaki Agora Gümüş ve Hediyelik Eşya dükkanı sahibi Elgül Baydemir ve Sevim Akay, “Çok büyük bir yoğunluk olduğunu söyleyemeyiz fakat yoğunluğun artmasını bekliyoruz, artmasını umuyoruz. Eskiden 15 gün kala genelde çok büyük bir kalabalık olurdu. 15 günden sonra daha da yoğunlaşıyordu. Şimdi artık öyle hediye alımları azaldı. Eski Sevgililer Günü heyecanını yaşayamıyoruz. Eskisi kadar alışveriş olmuyor. Bunda internetin de etkisi oldu. Birçok insan oradan alışverişini yapıyor fakat ne kadar güvenilebilir? Vatandaşlarımızın bunu idrak etmesi gerekiyor. İnsanları kandırdıklarını sürekli duyuyoruz. Ben her zaman için, bakıp, elleyip, almaktan yanayım. İnternetten ne kadar görebiliyorsunuz ki? Özellikle takı eşyalarında dikkat edilmesi gerekiyor. Hem burada o takıyı taktıklarında yakışıp yakışmadığını görebiliyorlar ve o eşyanın ne kadar güzel olduğunu görebiliyorlar. İnternette ne kadar bu imkanı gerçekleştirebilirsin. Birçok kişi de zaten deneyerek, görerek almaktan yana” diye görüş bildirdi.

“İNTERNETE DİKAT”

Genel olarak Sevgililer Günü alışveriş heyecanının büyük AVM’ler ve internetten alışveriş gibi sebeplerle azaldığını belirten esnaflar özellikle internetten takı eşyaları alırken dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Altın ve gümüş gibi değerli madenlerden yapılan hediyelik takı eşyalarında gramajlarla çok oynandığını belirten esnaf, bu tür eşyaların gidip güvenilen yerlerde alınması önerisinde bulundu. Handaki hediyelik eşyaların da bu tür mecralarda yapılan güvesiz satışlardan çok etkilendiğini ifade eden esnaf, o eski Sevgililer Günü alışveriş heyecanlarının ve yoğunluğunun kalmadığını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.