TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Nöbet uzmanı’ artık cepte!

Sağlık alanı ve nöbet usulü çalışan tüm iş kolları için geliştirilen ücretsiz nöbet hazırlama programı nobet.com.tr, ‘nöbet uzmanı’ ismiyle cebe girdi

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2017 08:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
‘Nöbet uzmanı’ artık cepte!

ASİYER ARSLAN

İzmirli Anestezi Teknisyeni Atilla Ayar tarafından geliştirilen programda, kısa sürede adil ve istatistiki verilere dayalı nöbet çizelgeleri hazırlanabildiği belirtildi. Yeni program Antroid ve iOS uygulamalarından ‘nöbet uzmanı’ adıyla ücretsiz olarak indiriliyor.

Nöbet programının Türkiye genelinde ilgi görmesi üzerine nobet.com.tr sitesindeki uygulamaları Adroid ve iOS uygulamalarını geliştirdiklerini belirten Atilla Ayar, “Son zamanlarda hiç kimsenin bilgisayar kullanmadığını daha çok akıllı telefon kullandığını görünce, nobet.com.tr sitesinin cep uygulamalarını hazırlamaya karar verdik” dedi. Cep telefonlarına indirilebilen programın kısa zaman büyük ilgi gördüğünü belirten Ayar, uygulamanın hem Android hem de iOS’larda faaliyete geçtiğini belirtti. Ayar, “Sağlıkta ve birçok alanda nöbet yazmak çok zor bir iştir. Çalışanların izinlerini, mazeretlerini dikkate alarak adaletli bir nöbet listesi hazırlamak çok güçtür. Hatta nöbet listeleri yüzenden hastanelerde çalışanlar arasında, çalışanlar ve yöneticiler arasında zaman zaman tartışmalar yaşanabiliyor. Nobet.com.tr sitesiyle tüm bu sorunlar mazide kaldı. Artık nöbetler, kimsenin hakkı yenmeden, adaletli bir şekilde hazırlanıyor” şeklinde konuştu.

CEP UYGULAMASIYLA HASTANE

Cep uygulamaları sayesinde hastane, servis yöneticileri ile çalışanlar arasında bağın artık cep telefonları ve tabletler aracılığı ile kurulacağını belirten Ayar, “Nobet uygulamasını cep uygulaması başladığı günden itibaren, çok olumlu tepkiler ve dönüşler alıyoruz. Gelen üyeliklerin yüzde 50’si şu an mobil uygulamasından alıyoruz. Bu da bizim doğru bir işlem yaptığımızı gösteriyor. Bu ay sonu itibariyle yeni uygulamalarımızın tanıtım çalışmalarına başlayacağız” dedi. Hastanelerde bir zamanlar tek bir bilgisayarla herkesin işlem yapmaya çalıştığı zamanların olduğunu dile getiren Ayar, artık o günlerin çok gerilerde kaldığının altını çizdi. Ayar, “Eskiden hastanelerde çalıştığımız birimlerde bir tane bilgisayarımız vardı ve herkes o bilgisayarın başında sıraya giriyordu. Kimi mailine bakmak için kimi haber bakmak istiyordu, kimisi müzik dinlemek istiyordu ve biz birbirimizle yarış yapıyorduk. Ancak şimdi her işimizi cep telefonları ve tabletler aracılığı ile yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.