TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Noterler Çeşme’de buluştu

Türkiye’nin her bölgesinden 256 noterin katılımıyla, İzmir Noter Odası’nın ev sahipliğinde İzmir’in Çeşme İlçesi’nde “Ölüme Bağlı Tasarruflar” konulu sempozyum düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2018 07:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Noterler Çeşme’de buluştu

MEHMET ŞERİF TOPRAK

İzmir Noter Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen sempozyum Türkiye’nin her bölgesinden 256 noterin katılımıyla Çeşme’nin eşsiz güzellikteki doğasıyla bütünleşen Altın Yunus Hotel’de gerçekleşti. Kongre ve toplantı turizminin gelişmesinin İzmir’e bir çok yönden katkı sağlayacağını belirten Altın Yunus Oteli yetkilileri, kurumlarının gerek konum, gerekse altyapı imkanları açısından kongre turizminde ön plana çıktığını ifade etti. Yetkililer, konforlu ve teknolojik konferans salonları ve SPA Merkezi’nin öne çıkan özellikleri arasında yer aldığını belirtti. İzmir Noter Odası Başkanı Gülcan Holat, Ölüme Bağlı Tasarruflar konulu sempozyuma Türkiye’nin her bölgesinden 256 noterin katıldığını söyledi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Şebnem Akipek Öcal’ın da konuşmacı olarak katıldığı toplantılarının çok faydalı geçtiğini belirten Holat, İzmir olarak etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

ÖNEMLİ BİR GÖREVLERİMİZ VAR

Türkiye Noterler Birliği YK Üyesi Dursun Cin, toplantılarda meslek içi eğitimin yanı sıra uygulama karşılaşılan sorulara yanıt bulduklarını söyledi. Hukukun uygulayıcıları olarak mesleklerinin icrasında ciddi sorunlarla karşılaştıklarını belirten Cin, “Noterlerimiz, işlem ilgilisine hukukçu kimliği ile danışmanlık hizmeti sunarken, kişinin istekleri doğrultusunda da işlemlerin resmiyet kazanmasını sağlamaktadır. Adliyenin yükünün azaltılması ve insanlar arası güvenin tesisi yönünde çok önemli bir görevlerimiz var” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.