TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnovasyon ama nasıl?

Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Ege ihracatçı Birlikleri işbirliğinde inovasyon üzerine bilgilendirme toplantısı yapıldı. toplantıda İnoSuit Programı katılımcısı firma ve mentorler başarı hikayelerini aktardı

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2018 07:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İnovasyon ama nasıl?

KENAN YEŞİL

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ege ihracatçı Birlikleri (EİB) işbirliğinde inovasyonun hangi yöntemlerle, hangi süreçlerle ve hangi araçlarla kurgulanacağı üzerine bilgilendirme ve deneyim paylaşım toplantısı EİB’de gerçekleştirildi. İnoSuit Akademik Koordinatörü Dr. Merih Pasin tarafından “İnovasyon, ama nasıl?” konulu sunumun paylaşıldığı toplantıda İnoSuit Programı katılımcısı firma ve mentorlar başarı hikayelerini aktardılar.

İnovasyon süreçlerinin nasıl tasarlanması ve yönetilmesi gerektiği konusunda bilgilendirmelerin yapıldığı ve deneyimlerin paylaşıldığı toplantıda açılış konuşması yapan TİM Genel Sekreteri Bader Arslan, “Türkiye’de 71 bin ihracatçı var. Bu sene ihracatta 170 milyar doları geçmeyi hedefliyoruz. İhracatımıza toplam tutar olarak baktığımızda 100 milyon ton büyük bir rakam. Firma başına düşen ihracat rakamımız Avrupa’ya göre dörtte bir oranındadır. Bu sene inovasyon haftasının 6’ıncısını yapacağız” ifadelerini kullandı.

BAŞVURULARIN 30’U İZMİR’DEN
TİM’in toplumu inovasyon konusunda bilgilendirmeyi görev edinmiş bir kurum olduğunun altını çizen Arslan, “İstiyoruz ki toplum inovasyon konusunda bilinçlensin. Bilenleri de inovasyon konusunda cesaretlendirmeyi ve elimizdeki bilgileri mümkün olduğunca paylaşmayı görev edindik. InoSuit için 234 başvuru aldık, başvuruların 30’u İzmir’den geldi. Başvuruların yüzde 10 'dan fazlası İzmir’den alınmış oldu. Daha fazla firmanın bu işe girmesini istiyoruz” dedi.
İnovasyon denildiğinde akıllara büyük Ar-Ge merkezlerinin geldiğini fakat teknolojik yatırımlar yapmadan veya yüzlerce bin lira ayırmadan da Ticari fayda sağlayan her türlü yeniliğin inovasyon olduğunu hatırlatan Arslan, “İlla bu işin teknoloji olmasına gerek yok. İnovasyon, size ticari fayda sağlayan her türlü yeniliktir. Masrafların bir kısmını biz, bir kısmını ise firmalar veriyor. Inosuit’e daha fazla destek olmamız konusunda zaman zaman talepler geliyor ancak bir hizmeti bedava verirseniz hizmeti verdiğiniz kesim bu hizmetten iyi yararlanmıyor” diye konuştu.

10 FARKLI EVDE GİRİŞİM EVİ
TİM’nin Türkiye’de 10 farklı evde girişim evi açtığını ve açmaya da devam edeceğini ifade eden Arslan, “Girişim evlerine giden firma sahiplerinin neler yaptığını izlemenizi tavsiye ediyorum, oradan çok güzel başarı örnekleri çıkıyor. Girişim evlerinde şu an 600 girişimci var. Bu sayede geçen yıl Türkiye, bu girişimciler vasıtası ile en iyi girişimi yapan 5 ülkeden biri oldu” ifadelerini kullandı.

PROJELER YAPILDI

EİB Genel Sekreteri Cumhur İşbırakmaz ise, “Yenilikçi süreçlerin kullanılmaya başlanması olarak tanımlayabileceğimiz inovasyon için Türkiye’de bilinç oluşması yönünde pek çok proje hayata geçirildi. İnovasyon haftaları yapıldı, yurt içi ve yurt dışından pek çok mentor bir araya gelerek toplumdaki bilinci artırmaya çalıştı. İnovasyon süreçlerinin nasıl yönetilmesi gerektiği konusunda pek çok soru işareti ve bunların nasıl hazırlanacağı konusunda bilgilendirilmek üzere buradayız” şeklinde konuştu.

İNOVASYON İNSANLARIN SEVDİĞİ KONU

Açılış konuşmalarının ardından İnovasyon konusunda bilgilendirmede bulunmak üzere sunum gerçekleştiren İnoSuit -İnovasyon Odaklı Mentorluk Program Akademik Koordinatörü Dr. Merih Pasin, “İnovasyon üzerinde çok çalışılmış ve her zaman için insanları sevdiği bir konu. İnovasyon herkesin önemli bulduğu ve ilgilendiği bir konu olduğundan, artık bu konuyu tartışmanın da ötesindeyiz. İnovasyonu nasıl yapmamız gerektiğinin üzerinde durmamız gerekiyor. İnovasyonda 41’inci ülkeydik, 43’e düştük. İlk 20’de olmamız gerekiyor. Bu ekonomideki 43’ üncülük katma değeri küçük şeylerden geldiğini gösterir” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.