TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nuriye nineden insanlık dersi

Adana’da geçen hafta 500 lira yaşlılık maaşının kendisinden habersiz çekildiğini öğrenince gözyaşlarına boğulan 90 yaşındaki Nuriye Tekintamgaç’a devlet sahip çıktı.Yaşlı kadının özel bakım merkezine götürülmeden önce komşularına ve yetkililere, “Devletim ve vatandaşlar bana sahip çıktı. Bana gönderilen yardımlar ihtiyaç sahiplerine dağıtılsın” dediği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2018 14:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Nuriye nineden  insanlık dersi

Merkez Seyhan İlçesi, Denizli Mahallesi’nde elektriği, suyu ve pencere camı olmayan evde yaşam mücadelesi veren 5 çocuk annesi Nuriye Tekintamgaç, 11 Haziran’da gittiği PTT Bank’ta yaşlılık maaşı olan 500 liranın çekildiğini öğrenince gözyaşlarına boğuldu. Polisi arayarak şikayetçi olan yaşlı kadın, parayı torunun banka kartını evden alıp, kendisinden izinsiz çekmiş olabileceğini ileri sürdü. Evinin önünde gözyaşı döken yaşlı kadın, “Bir maaşım vardı, onu bile bana çok gördüler. Ramazan Bayramı öncesi beni bu hale soktular. İnşallah bana yaptıklarını herkes kendisi de yaşar” dedi.

23 yaşındayken de eşini kaybeden yaşlı kadının dramı medyada çıkınca Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından yüzlerce hayırsever Tekintamgaç’a yardım etmek istedi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri de, Tekintamgaç’ı evinde ziyaret ederek özel bir bakım merkezine yerleşmeye ikna etti.

Yaşlı kadın özel Ata Köşkü Canev Özel Bakım Merkezi’ne yerleştirildi. Yaşlı kadının, evinden ayrılırken komşularına ve yetkililere, “Artık devletim bana sahip çıktı. Gelen yardımları, kesinlikle ailemden kimseye vermeyin. Toplanan paraları ve yardımları benim gibi ihtiyaç sahiplerine dağıtın” dediği öğrenildi. n İHA

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.