TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

O ödül İzmir’e

İzmir Büyükşehir Belediyesinin “kentlilerin denizle ilişkisini güçlendirmek” amacıyla hayata geçirdiği Bostanlı Yaya Köprüsü ve Gün Batımı Terası, yatırımcıları nitelikli yapılar kurmaya teşvik eden “Arkitera İşveren Ödülü Yarışması”nda kamu kategorisi ödülü kazandı

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2018 09:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
O ödül İzmir’e

Kaliteli mimari üretim için işverenin önemini vurgulamak ve yatırımcıları nitelikli binalar, mekanlar inşa etmeye teşvik etmek amacıyla Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından 2008’den bu yana düzenlenen “Arkitera İşveren Ödülü Yarışması”nda bu yılki kamu kategorisi ödülü İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu ödülü, Bostanlı Kıyı Düzenlemesi kapsamında “Bostanlı Yaya Köprüsü ve Gün Batımı Terası” ile aldı.

Fiziksel çevreye değer katan yapı malzemelerinin ve üreticilerinin onurlandırılması amacıyla Kadıköy’de düzenlenen törende İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ödülünü Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Hülya Arkon, Yapı İşleri Dairesi Başkanı Ayşen Kalpalı, Kentsel Tasarım ve Kent Estetiği Şube Müdürü Hasibe Velibeyoğlu ve projenin tasarımcısı Evren Başbuğ birlikte aldı.

FİNALE KALMIŞTI

İzmirlilerin binaların arasından sıyrılıp denize daha yakın olması gerektiği düşüncesiyle hareket edilen Bostanlı Gün Batımı Terası, ağaçlıklı yapay bir tepe üzerinden başlayıp denize kadar uzanan bir dizi ahşap platformdan oluşuyor. Bu proje sayesinde sakin bir dinlenme buluşma alanı yaratan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ayrıca “Yaya Köprüsü” ve “Gün Batımı Terası” ile Bostanlı Rekreasyon Alanı’nda küçük etkinliklere imkan veren bir de meydan kurdu. Piknik masaları, masa tenisi ve satranç masaları gibi kullanım alanlarının yanı sıra yaya yolu boyunca kent mobilyaları, bitkisel peyzaj, genel ve dekoratif aydınlatmaların olduğu Bostanlı’da dere üzerine kurulan yaya köprüsü, iki yaka arasında yumuşak bir profille yükseliyor; dere altından ise kayık ulaşımı yapılabiliyor.

2016 yılında kullanıma açılan Bostanlı Yaya Köprüsü ve Gün Batımı Terası projesi, Dünya Mimarlık Festivali’nde (WAF 2017) hem ‘En İyi Peyzaj Tasarımı’ hem de ‘En İyi Kamu Yapıları’ kategorilerinde finale kalmıştı. n İHA

Foto altı: İzmirlilerin binaların arasından sıyrılıp denize daha yakın olması gerektiği düşüncesiyle hareket edilen Bostanlı Gün Batımı Terası, ağaçlıklı yapay bir tepe üzerinden başlayıp denize kadar uzanan bir dizi ahşap platformdan oluşuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.