TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocukları geleneksel oyunlarla koruyorlar

Kahramanmaraş’ta her yıl geleneksel olarak bir araya gelen mahalle sakinleri, geçmişten günümüze ulaşan çocuk oyunlarını hep birlikte oynayarak çocuklarını teknolojiyle birlikte gelişen sanal oyunlardan uzak tutmayı amaçlıyor

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2017 08:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çocukları geleneksel oyunlarla koruyorlar

Dulkadiroğlu İlçesi’ne bağlı Beyazıtlı Mahallesi sakinleri tarafından düzenlenen etkinlikte, çelik-çomak, ip atlama, gülle ve deleme gibi oyunlarla 7’den 70’e herkes eğlenme fırsatı buluyor. Bu yıl Albayrak İlkokulu bahçesinde toplanan mahalle sakinleri, ilk önce tek bir masa etrafında bir araya gelerek sohbet ediyor. Sohbetlerin ve ikramların ardından harekete geçen aileler, makam ve mevkilerini unutarak oyuna dahil oluyor.

Geleneksel oyun etkinliğine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek, “Mahallemizde bu gibi oyunların yaşatılarak, aynı zamanda kendi aramızdaki yakınlıkları perçinlenmesi bakımından böylesi güzel toplantıya dahil olduk. Geleneksel oyunlarımızın canlı tutulmasıyla birlikte gelen komşuluk münasebetlerimizin biraz daha yakınlaştırılması ve eski dostlukların arkadaşlıkların hatırlanması bakımdan güzel şeyler bunlar” dedi.

TEKNOLOJİNİN ZARARLARI

Düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren mahalle sakinlerinden Hikmet Ercan, “40-50 yıl önce oynadığımız oyunlar. İp atlama, çıngılım çıktı, çodurum eşek gibi aklımıza gelen oyunları hatırlamak istiyoruz. Tekrar ilerleyen yaşımıza rağmen yaşamak istiyoruz. Biz mümkün olduğu kadar çocuklarımızı bilgisayar, internetten, telefondan ve tabletlerden arındırmak istiyoruz. Ama bu iş topluluk olarak yapılabilir. Bunu okullarda ve kurslarda her yerde bu işin önüne geçmemiz lazım. Yoksa şu an 20 yaşındaki bir genç 15 yıl sonra bomboş olacak” dedi. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.