TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklara 5 yıldızlı iftar

İzmir'in geri kalmış bölgelerinde yaşayan 70 çocuk Türk Kültür ve Sanat Derneği (TKSD) tarafından Konak Best Western Hotel’de düzenlenen “Geleneksel Çocuk İftarı” etkinliğinde bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2018 11:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çocuklara 5 yıldızlı iftar

İftar öncesi bir konuşma yapan Türk Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tülay Karaege, İzmir’de ilk çocuk iftarı organizasyonunun 1960 yılında başladığını belirterek böylelikle Türk örf ve adetlerinin nesilden nesle aktarılmasının sağlandığını söyledi.

HAYAT VERSİN

Geceye bağışlarıyla katkı koyarak katılan tüm üye ve misafirlere teşekkür eden Karaege, Ramazan ayı ile oruç tutmanın önemine değinerek, “Üstat Sezai Karakoç’un dediği gibi oruç da acıkır. Orucun da canı vardır. Oruç da susar. Öyleyse oruç gelen bir Ramazan’a hayat verir. Oruç da bize hayat versin” dedi.

BİRLİKTELİK VURGUSU

“Birlik ve beraberlik içerisinde kin ve nefreti terk ederek, ülkemiz, milletimiz, devletimiz, bayrağımız ve tüm dünya için hayırlar nasip olmasını temenni ediyorum” diyen Karaege, Ramazan ayının güzelliklerin ve ilahi rahmetin coşup taştığı bir ay olduğunu belirterek, “Ramazan ayı, oruçları, iftarları ve teravihleri ile ibadetlerin çoğaldığı, yardımların, iyiliklerin, ziyaretlerin ve sosyal bağların kuvvetlendiği bir zaman dilimidir. Bizi güzel ahlaka yönlendiren bu güzel ayın hakikatini görenlerden olalım” diye konuştu.

İftar yemeğinin hazırlanmasında emeği geçen Çiçek Özvural ile eşi Altuğ Özvural’a teşekkürlerini sunan Karaege bunun yanı sıra, tüm yönetim kurulu üyelerine maddi, manevi desteğini esirgemedikleri için teşekkür etti. Geleneksel iftar etkinliğine katılan tüm çocuklar yemekten sonra düzenlenen Karagöz Hacivat ve İbiş ile Memiş oyunlarını izleyerek ile eğlenceli dakikalar yaşadılar. HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.