TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklardan atık madde defilesi

23 Nisan şenlikleri kapsamında atık maddeleri değerlendirerek defile düzenleyen Avukat İlhan Ege Anaokulu çocukların hazırladığı birbirinden yaratıcı kıyafetlerle dikkatleri üzerine çekti

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2018 08:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çocuklardan atık madde defilesi

NİLGÜN TAZE

Avukat İlhan Ege Anaokulu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlediği defile ile dikkatleri üzerine çekti. Evsel atıklardan yapılan elbiseleri sergileyen çocuklar yaratıcılıklarını konuştururken aynı zamanda hazırladıkları sergi ile yeteneklerini gözler önüne serdi.

Her eğitim öğretim döneminde başta yaratıcılık olmak üzere çocukların çeşitli yeteneklerini gün yüzüne çıkarmaya çalıştıklarını açıklayan Avukat İlhan Ege Anaokulu Müdürü Pınar Üretmen, “Okul-aile işbirliğini kurabildiğimiz zaman başarının kaçınılmaz olduğunu gördük. Veli, çocuk, öğretmen işbirliği ile bu tür etkinlikler yapmak bizler için çok keyifli olmakla kalmayıp sonucunda da harika eserlerle karşılaşabiliyoruz. Bizler işimizi layıkıyla yaptığımızı çalışmalarımızı gözler önüne serdiğimizde daha iyi hissedebiliyoruz” dedi.

ATIKLARDAN DEFİLE

4 yıldır Ekolojik Okul vasfına sahip olduklarını ve Yeşil Bayrak taşımaktan onur duyduklarını ifade eden Üretmen şu ifadeleri kullandı: “Eko-Okul etkinlikleri kapsamında atık materyallerden defile düzenlemeyi ilk defa gerçekleştiriyoruz. Okul öncesi eğitim veren bir okul olarak böyle bir defile düzenlemede bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle hem öğretmen, hem veli hem de organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Her yıl 23 Nisan şenlikleri kapsamında kermes, sergi, resim şenliği, kafe günü ve okuma etkinlikleri düzenliyoruz. Bütün bir yıl boyunca yaptığımız çalışmaları sergilemek şuanda da görüldüğü üzere bahçemizi tam bir şenlik havasına büründürüyor.”

YAREN BEBEK

Çüçen, yıl boyunca hazırladıkları etkinliler arasında yer alan ‘Yaren Bebek’ projesi ile minik öğrencilere yardımseverlik ve sorumluluk duygusunu kazandırmayı amaçladıklarını belirterek, “Buca’nın lider bağımsız anaokulu olarak topluma karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu amaçla ‘Yaren Bebek Projesi’ ile öğrencilerimiz ve ebeveynlerini bir araya getirdik. Okulumuzun aile birliği tarafından koordine edilen, öğrencilerimiz, velilerimiz, öğretmenlerimiz ve Dr. Behçet Uz Çocuk Vakfı ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında yaklaşık 500 adet giydirilmiş bebeği hasta çocuklarımıza dağıttık” şeklinde konuştu.

İLK ADIM

Sınıf mevcutlarının 20’nin üzerinde olduğunu söyleyen Çüçen, bazı sınıfların metrekarelerinin küçük olmasından dolayı öğrenci sayısının düşük olduğunu ifade ederek, “Bizler eğitimciler olarak eğitimin ilk basamağının çok önemli olduğunun farkındayız. Eğitimde başlangıç gömleğin ilk düğmesini doğru iliklemeye benzer. O ilk adım doğru atıldığında diğer düğmelerde kendiliğinden doğru gider. Hem idari hem de öğretmen kadrosu olarak çocuklarımız için en iyi olanı vermeye çalışıyoruz. Bu nedenle okullarımızda verilmeye başlanan ‘Değerler Eğitimi’nin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bizim için hedef sadece akademik başarı değil, çocuklarımızın sosyal değerlerinin canlı olması ve zengin kültürel değerlerimizin geliştirilmesi bizim için çok önemli” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.