TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ödevlerini Tavşan Adası’nda yaptılar 

Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Kimya Bölümü’nde okuyan bir grup öğrenci ödev olarak Aliağa ilçesinde bulunan Tavşan Adası’nı seçti

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 07:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ödevlerini Tavşan Adası’nda yaptılar 

Öğrenciler, Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği’nin (ALDER) yardımları ve desteği ile Aliağa açıklarında bulunan adaya giderek tavşanlara yiyecek ve su götürdü ve adada çevre temizliği yaptı. Öğrencilere adayı gezdirerek, bitki örtüsü ve yaşayan hayvanlar hakkında bilgi veren ALDER Başkanı Naci Biçer, “Adada tavşanların yanı sıra kara kaplumbağası ve nadiren yılana rastlanmaktadır. Klasik Akdeniz bitki örtüsüne hakim olan adaya özgü bir zambak bulunmaktadır. Bu zambağı çok uğraşmamıza rağmen Tavşan Adası dışındaki hiçbir iklim ortamında yetiştiremedik. Bunu adada çoğaltmak için elimizden gelen çabayı harcıyoruz. Adı tavşan ile özdeşleşen Tavşan Adasının tavşanlarla birlikte daha yeşil ve daha temiz olması için var gücümüzle çalışmaktayız” dedi. Daha sonra öğrencilerin çeşitli sorularını yanıtlayan Biçer, öğrencileri Tavşan Adası’nın yanı sıra bölgedeki Prasa, Hayırsız ve İkiz adalarının etrafından dolaştırarak, hem bu adalar, hem de kıyılardaki tesisler ve gemiler hakkında da bilgiler verdi.

HAYVANLARA YARDIM EDELİM

Geziye katılan öğrencilerden Zeynep Çelik, “Bu yılki ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi kapsamında birilerine veya bir kuruma yapılan yardım veya sosyal etkinlik gibi konuları ele almaktayız. Biz de düşündük; ağaç dikelim, çöp toplayalım, hayvanlara yardım edelim. Bunun hepsini Tavşan Adası’nda hep bir arada yapmayı planladık. Başka yerde yapsak; ya ağaç dikecektik, ya çöp toplayacaktık. Biz bu adaya ilk defa geliyoruz. Sağ olsun dernek başkanımız Naci Bey de bize çok yardımcı oldu” diyerek etkinliğe katılmaktan çok mutlu olduklarını ifade etti. Öğrencilerden Ahmet Fırat ise bir arkadaşının ALDER’de gönüllü olarak çalıştığını belirterek, “Biz duyumlarımız sonucu öğretmenimize çalışma konusu olarak Tavşan Adasını seçtiğimizi belirtince çok sevinerek bu konuyu kabul etti” diyerek arkadaşları ile birlikte bundan böyle sadece ödev amacıyla değil bir gönüllü olarak Tavşan Adası için çalışacaklarını söyledi. (İHA/İZMİR)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.