TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okul duvarlarını renklendirdiler

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Kültür Birimi’ne bağlı olarak etkinlikler düzenleyen Toplumsal Duyarlılık Topluluğu öğrencileri, Bornova Şehit Hüseyin Dalgılıç Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu’nda örnek bir çalışmaya daha imza attı

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2017 07:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Okul duvarlarını renklendirdiler

Zihinsel yetersizlikleri olan 72 öğrencinin eğitim gördüğü, Bornova Şehit Hüseyin Dalgılıç Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu’nun duvarları, İKÇÜ Topluluk Duyarlılık Topluluğu öğrencilerinin çizimleriyle renklendi. 2 gün boyunca okulun tüm koridorlarını, duvarlarını birbirinden renkli çizimlerle boyayan gençler, eğitime bir nebze de olsa da katkı sunmaktan duydukları sevinci paylaştı.

“UFAK BİR TEBESSÜM YETER”

Topluluk adına konuşan Koordinatör Cennet Kocakaya, “Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz konser etkinliğiyle buradaki kardeşlerimizle tanışmıştık. Eğitim alan kardeşlerimizin kendilerini daha mutlu ve huzurlu hissetmelerini sağlamak amacıyla böyle bir şey düşündük. Boya malzemelerini karşılayan öğretmenlerimizin de desteği sayesinde burada rengârenk yaşam alanları oluşturduk. Genç kardeşlerimiz de çok sevindi. Onların yüzündeki tebessümü görmek tüm emeklerimize değdi” ifadelerini kullandı.

2 GÜNDE BOYADILAR

Öğrencilerle birlikte boyamaya destek olan okulun Görsel Sanatlar Öğretmeni Tülay Demirci de bu gibi etkinliklerle zihinsel engelli öğrencilerin ruhsal gelişimlerine de katkı sağlandığını vurguladı. Demirci, “Öğrencilerimiz bu tür faaliyetleri çok seviyor. Özellikle ziyaretlerine gelen gençlerle bir arada olmaktan çok mutlu oluyorlar. Onlar için de bizim için de çok önemlisiniz. Böylesine duyarlı gençlerin varlığını görmek bizleri heyecanlandırıyor” dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.