TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Okul terklerini önlemeliyiz”

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Özcan Purçu, 39. İstanbul Maratonu’nda Sulukule Gönüllüleri Derneği ile birlikte dezavantajlı çocukların eğitime erişim engellerinin kaldırılması, okul terklerinin önlenmesi için koştu

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2017 07:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Okul terklerini önlemeliyiz”

Sabah erken saatlerde Sulukule Gönüllüleri ile buluşan Milletvekili Özcan Purçu; 30431 göğüs numarasıyla İstanbul Maratonu’nda yerini aldı.

Yükseköğretim hariç zorunlu eğitimde yaklaşık 1 milyon 897 bin 524 öğrencinin okullaşamadığını, zorunlu eğitim kapsamında olmasına rağmen 129 bin 314 öğrencinin ise sürekli devamsız olduğunun tespit edildiğini, okullaşamayan ve sürekli devamsız olan öğrencilerin toplamının 2 milyon 26 bin 838 olduğunu hatırlatan Milletvekili Özcan Purçu şu değerlendirmelerde bulundu: “Eğitimde fırsat eşitsizliğinin ortadan kalkması gerekiyor. Önyargılar ve ayrımcılık nedeniyle okula gitmekten ya da okula devam ederken karşılaştığı dışlanma nedeniyle okula devam etmekten geri kalan öğrencilerimiz var. Roman mahallelerinde yaşayan öğrencilerimiz, yoksulluğun mağduru oluyor. Sağlıklı koşullardan yoksun olan dezavantajlı çocuklarımız, çoğu zaman kahvaltı dahi edemeden güne başlıyor. En temel ihtiyaçlar dhi karşılanamazken özel politikalarla ve çözüme katkı sağlayacak adımlarla okul terklerinin önlenmesi gerekiyor. Bu kampanya içerisinde yer almaktan mutluyum. 26 Kasıma kadar desteklerinizle çocuklarımızın eğitimine katkı sağlamanız önemli.”

KAMPAYNA DEVAM EDECEK

Roman mahallesinde, zor koşullarda yaşayan ve Türkiye’nin ilk Roman milletvekili seçilen Özcan Purçu, okula gidemeyen çocuklar için eğitimin ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti, kampanyanın 26 Kasım’a dek devam edeceğini hatırlattı. 

Tüm gönüllülere destek çağrısında bulunan Purçu’nun kampanya sayfasındaki linke tıklayıp dilediğiniz miktarda bağışla dezavantajlı çocuklara katkı sağlayabilirsiniz. https://bagis.adimadim.org?ccid=CC27117 

(HABER MERKEZİ)

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.