TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okul yapımı için destek istedi

null

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2018 07:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Okul yapımı için destek istedi

ADNAN AVUKA/MARDİN

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Kuveyt Tarahum İnsani Yardım Derneği tarafından Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde yaptırılarak hizmete giren ekmek fabrikasının açılış törenine katıldı. Şanlıurfa’daki Suriyeli muhacirlerin ekmek ihtiyacını karşılamak için kurulan fırında günde 100 bin ekmek otomatik sistemle üretiliyor.

Kur’an tilaveti ve Tarahum Derneği’nin faaliyetlerini anlatan sunum gösterimi ile başlayan törene, Birleşmiş Milletler (BM) koordinasyonunda çeşitli ülkelerde yardım faaliyetleri gerçekleştiren Tarahum Derneği temsilcileri Şeyh Hamed el Haciri ve Şeyh Salim Mustafa, Kuveyt Büyükelçiliği yetkilileri, Suriyeli kanaat önderleri ile davetliler katıldı.Törende konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Kuveytli hayırseverlere çağrıda bulunarak okul yapımı için destek istedi.

Türkiye’de bulunan Suriyeli muhacirleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ve başkanlığında bağırlarına basmaya, acılarına ortak olmaya devam ettiklerini söyleyen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, bu yönde yürütülen faaliyetlerin daha verimli olabilmesine yönelik katkı sunan, yardım eden İslam ülkelerine ve Kuveyt Emiri Şeyh Ahmet Subah ile Kuveytli dernek, vakıf ve hayırseverlere teşekkür etti.

150 BİN ÇOCUK

Şanlıurfa’da okul çağında 150 bin Suriyeli çocuğun bulunduğunu ve bu çocukların Türkiye Cumhuriyeti okullarında hiçbir ayrım yapmadan eğitim görebilmesi için gayret sarf ettiklerini dile getiren Vali Erin, 2017 yılında 150 bin çocuktan 50 bine yakınını okullara devam ettirebildiklerini hatırlatarak, “Son Suriyeli çocuğa varana kadar hepsini okullara kaydetmeyi hedefliyoruz. Aradan geçen dört ayda öğrenim gören Suriyeli çocuk sayısını 80 bine ulaştırdık. Ancak şunu ifade etmek lazım, Şanılurfa çok genç bir nüfusa sahip. 700 binin üzerinde okul çocuğumuz var. Suriyeli kardeşlerimiz gelmeden önce kendi çocuklarımızın eğitim öğretim kalitesini yükseltmeye yönelik büyük yatırımlarımız vardı, 8 bin civarında dersliğe ihtiyacımız vardı. Suriyeli kardeşlerimiz de gelince 150 bin çocuğumuzun da eğitim göreceği okul binalarına ihtiyacımız var ve bunu hızlı bir şekilde yapmamız gerekiyor. Dolaysıyla genel bütçeden, Ankara’da bu yıl içerisinde aldığımız ödeneklerle 2 bin 500 derslik inşa etmeye devam ediyoruz.  Diğer yandan da diyoruz ki; Suriyeli çocuklarımızın eğitim öğretim ihtiyaçlarını daha hızlı bir şekilde gidermek için imkanınız, yardım isteğiniz varsa buyurun okul yaptırın. Eğitim alanında yapılacak yatırımların en iyi hayır olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.