TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okulumuzu renkli ve çekici bir hale getiriyoruz

Bahçe duvarlarını boyayarak çocukların sevdiği karakterleri resmettiklerini belirten Nuriye Abdülkerim Toraman İlkokuluMüdürü İrfan Uzuner, ayrıca okullarının girişinde bulunan on beş metrekarelik alanı da yeşillendirdiklerini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2017 06:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Okulumuzu renkli ve çekici bir hale getiriyoruz

NİLGÜN TAZE-ÖZEL HABER

Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında ders destek kursları açarak yaklaşık 4 sınıfta 105 öğrenciye ücretsiz ders veren Nuriye Abdülkerim Toraman İlkokulu, yaz dönemi içinde İngilizce kursları da açarak etkin bir eğitim sağlıyor. Futbol, folklor, basketbol, satranç gibi spor dallarında eğitim veren okul yönetimi aynı zamanda güzelleştirme çalışmaları yaparak okullarını daha çekici hale getiriyor.

Okullarının fiziki bakımdan yeterli olmadığını, bahçe alanının küçük olmasından dolayı öğrencilerin yeteri kadar oyun oynayarak, spor yapamadıklarını açıklayan Nuriye Abdülkerim Toraman İlkokuluMüdürü İrfan Uzuner, “Bahçede yeşillendirilecek alanımız çok az. Okulumuz bina ve derslikler bakımından yeterli sayılabilecek düzeyde lakin bina içinde kütüphane ve çok amaçlı salon gibi bölümlerin olmayışı en büyük dezavantajımız. Öğretmen sayısı bakımından herhangi bir sıkıntımız bulunmamaktadır. 20 sınıf öğretmeni, 1 din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni, 1 İngilizce öğretmeni, 1 rehberlik öğretmeni, 1 özel eğitim öğretmeni ve 2 okulöncesi öğretmeni var. Fakat hizmetli kadromuzun boş olması nedeniyle dönem dönem sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Bunu da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen temizlik personelleriyle gidermeye çalışıyoruz” dedi.

DEĞERLİ HİSSETTİRME

Velilere ve çocuklara yönelik seminerlerin rehber öğretmen tarafından verildiğini söyleyen Uzuner, “Başarıyı Artırma Yolları, Verimli Ders Çalışma, Teknoloji Bağımlılığı ve Diğer Bağımlılıklar ve Ders Çalışmada Verimliliği Düşüren Etmenler başlıklı konular bu eğitim öğretim döneminde verildi. Velilerimizin çoğu çocukları ile yeteri kadar ilgilenebiliyorken maddi veya ailevi sorunları olan aileler yeterince ilgilenemiyorlar. Anne ve babalara çocuklarına akşam mutlaka zaman ayırmalarını, onları dinlemelerini ve çocuklarına kendilerini önemli hissettirmelerini öneriyorum” açıklamasını yaptı.

DUVAR BOYAMASI

Okul olarak bu güne kadar gerçekleştirdikleri ve bu yıl hayata geçirmeyi düşündükleri projeleri anlatan Uzuner, “Okulun bahçe duvarlarını boyayarak geçmiş kültürümüzü yansıtan ve günümüzde popüler olan çocukların sevdiği karakterleri resmederek duvarlarımızı boyattık. Okulumuzun girişinde bulunan on beş metrekarelik alanı çimlendirerek yeşillendirdik ve şimdide çiçeklerle süsleyeceğiz. Tam gün eğitime geçmeden önce okulumuzun bahçesine otuz kişilik bir yemekhane kazandırmayı planlıyoruz. Değerler Eğitimi ise okulumuzda etkin bir şekilde devam etmekte olup her sınıf kendi içerisinde her ay farklı bir konuda değerler eğitimi konularını işliyor. Öğrencilerin hazırladığı görsel materyallerden oluşan ortaklaşa bir değerler eğitimi panosu hazırlanmakta, bu görseller ve açıklayıcı bilgiler aylık olarak panomuzda sergilenmektedir. Değerlerimiz ile ilgili güzel sözlerden oluşan kalıcı dövizlerimiz okulun koridorlarına asılıyor ve bu şekilde öğrencilerimizin dikkatini değerlerimize çekebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

DERS DESTEK KURSLARI

Düzenledikleri sosyal etkinlikler ve akademik durumları hakkında bilgi veren Uzuner, şu ifadeleri kullandı: “Okulumuzda futbol, folklor, basketbol, satranç gibi spor dallarında eğitim verilmekte olup, Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen öğretmenlerle bu çalışmaları gerçekleştirmekteyiz. Okulumuzda salon ve eğitim etkinliklerini gerçekleştirecek uygun bölümlerimiz olmadığı için Halk Eğitim tarafından velilerimize yönelik açılan bir kurs yok. 2015-2016 eğitim öğretim yılında Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği halinde ‘Okullar Hayat Olsun Projesi’ kapsamında ders destek kursları açılmış olup yaklaşık 4 sınıfta 105 öğrenci bu kurslardan ücretsiz bir şekilde yararlanmıştır. Yaz dönemi içinde İngilizce kursları da açılarak katkıları sürekli artırılmaktadır.”

ETKİN ÖĞRENME

Uzuner, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini çok önemsediklerini ve öğretmenlerin hizmet içi eğitim programları ile mesleki gelişimlerini sürekli arttırdıkları bilgisini vererek, “Ayrıca okul ve ilçe bünyesinde düzenlenen çeşitli kurs ve seminerlerle de bu gelişimleri destekliyoruz. Eğer başarılı bir eğitim hayatı yürütülmek isteniyorsa her öğrenci kendi çalışma ortamına göre bir çalışma planı hazırlamalı ve bu plana uymalıdır. Çalışma yöntemleri dersin özelliğine göre seçilmelidir. Çalışmalar mutlaka belli bir yerde ve sakin bir ortamda bir masa üzerinde yapılmalıdır. Ders araç ve gereçleri ise çalışmaya başlamadan önce hazırlanmalıdır. Çalışmaya psikolojik olarak hazır olmayan kişinin problemlerinden kendisini soyutladıktan sonra çalışmaya başlaması öğrenmeyi önemli ölçüde etkiler. Öğrenmeyi aralıklarla yaparak verilen molalarda dinlenme, gezinti, söyleşi, müzik gibi farklı aktivitelerle uğraşılabilir. Çalışılan konu kendi başına bir bütün değilse, geçmiş konular gözden geçirilmelidir” şeklinde konuştu.

PSİKOLOJİK DESTEK

Bulundukları yerleşim yerinin sorunlu ve boşanmış aile çocuklarının sayısının oldukça fazla olduğu bir bölgede olduğunu belirten Uzuner, bu çocukların psikolojilerinin üzerinde sıklıkla durdukları ve en fazla vakit ayırdıkları konu olduğunu söyledi. Uzuner, “Bu çocuklarımızda davranış problemleri sıklıkla gözlenmekte olup sorunun temelinde kendisine, ailesine ve çevresine karşı olumsuz bir algı geliştirmekte olduklarını görmekteyiz. Yaptığımız iş öncelikle böyle durumdaki çocukların güvenini kazanmak ve aile görüşmesini gerçekleştirip çocuklarına bu süreçte nasıl yaklaşacakları ile ilgili onları bilgilendirmekteyiz. Çocuğun bu dönemde sosyal ilişkileri yüksek oranda bozulmakta ve arkadaşlarına saldırganca davranmaktadır. Bu durumda çocuğun sınıfı ile grup çalışmaları yapılmakta ve çocuk yeniden uyum sürecine alınmaktadır. Bu tür çocuklarımızı okulda yapılan sosyal ve kültürel yarışmalara etkin bir şekilde katarak onların iyi ilişkiler kurmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

ETKİN EĞİTİM

Velilere çocuklarını teknoloji bağımlılığından uzak tutabilmeleri için tavsiyelerde bulunan Uzuner, şu ifadeleri kullandı: “Velilerimiz çocuklarının sosyal ve sportif faaliyetler ile zaman geçirmelerini sağlayabilirler. Aile ile birlikte değişik etkinlikler yapılabilir. Bence eğitimde öncelikle resim, müzik, oyun ve fiziki etkinlik derslerine branş öğretmenleri girmeli ve yetenekli öğrenciler ilgili ortaokullara yönlendirilmelidir. Merkezi yerleştirme ile yapılan sınavlar kaldırılmalı ve devlet okullarının fiziki koşulları iyileştirilmelidir. Öğretmenlerin tükenmişlik sendromunu engelleyebilmek için aktif öğrenme ve öğretme ile ilgili seminerler verilmeli ve ücretlerinde düzenlemeler yapılmalıdır.”

İRFAN UZUNER KİMDİR?

İlk, orta ve liseyi Trabzon’un Beşikdüzü İlçesi’nde tamamlayan İrfan Uzuner, üniversiteyi Atatürk Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nde okuduktan sonra 1987 yılı Kasım ayında Elazığ ili Palu İlçesi Yukarı Kazanlar Köyü’nde göreve başladı. 1997 yılı Temmuz ayına kadar Elazığ’ın çeşitli ilçelerinde görev yaptıktan sonra 1997 yılı Ağustos ayında İzmir ili Çiğli İlçesi Balatçık İlköğretim Okuluna atanan Uzuner, bu okulda 2008 yılına kadar öğretmenlik yaptıktan sonra müdür yardımcılığı sınavını kazanarak 2010 yılı Şubat ayına kadar müdür yardımcısı olarak çalıştı. 2010 yılındaki müdürlük sınavını kazanarak Kaklıç İlköğretim Okuluna müdür olarak atanan Uzuner, bu okulda 2014 yılı Ekim ayına kadar okul müdürlüğü yaptı. Ekim ayı başında şimdiki Nuriye Abdülkerim Toraman İlkokuluna atanan Uzuner, halen bu okulda görevini sürdürmekte olup görev yaptığı her okulda kurumsal olarak pek çok proje ve etkinlikler yaptı. Her zaman “Eğitimde kaybedilecek bir fert dahi yoktur” ilkesini baz alarak her çocuğu kendi çocuğu gibi görerek onları değerli kılmaya ve bunu hissettirmeye çalışan Uzuner, evli ve iki çocuk babası.

OKUL TARİHÇESİ

Nuriye Abdülkerim Toraman İlkokulu, okula ismini veren Nuriye ve Abdülkerim Toraman ailesi tarafından 2 bin 279 metrekare arsa üzerine 578 metrekare kaide üzerine bina inşa edilerek kurulmuştur. 2004-2005 eğitim öğretim yılında eğitime başlamıştır. Nuriye Abdülkerim Toraman İlkokulu 2 katlı, 12 derslikten oluşmaktadır. 2016-2017 eğitim öğretim yılında 1 okul müdürü, 1 müdür yardımcısı, 26 öğretmen ve 452 öğrenci ile eğitim öğretime devam etmektedir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.