TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okuma, yazma öğrenen kadınlar kep fırlattı

Niğde’de okuma yazma kursunu tamamlayan ve yaşları 40 ile 70 arasında değişen 10 kadın diploma sevincini kep atarak kutladı

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2018 08:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Okuma, yazma öğrenen kadınlar kep fırlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde Niğde’de başlatılan okuma yazma kursuna katılan ve yaşları 40 ile 70 arasında değişen 10 kadın için mezuniyet töreni düzenlendi. Kanuni Sultan Süleyman Ortaokulunda düzenlenen törene Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu, Niğde Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, okul müdürleri, kursiyerler ve aileleri katıldı.

Sunuculuğunu okuma yazma öğrenen kadınların yaptığı törende konuşan Vali Yılmaz Şimşek, “Öncelikle öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Çok güzel okuyorlar, okumayı öğrenmişler. İnşallah kazanmış oldukları becerileri bundan sonrada devam ettirecekler. Daha da geliştirecekler. Daha çok kitap okuyacaklar. Toplumda aydın kişiler olarak yerlerini alacaklardır” dedi.

Torununun çiçek verdiği 58 yaşındaki Fatmana Korkmaz, kurslara torunuyla birlikte geldiğini belirterek, “Hiç okuma yazma bilmiyordum. Okuyacaktım annem babam göndermedi okula. Kursa başladığımda ayağım kırıldı. Buna rağmen her gün kurslara geldim. Bu yaşta torunumla birlikte kep giydim” diye konuştu.

Kursa 68 yaşındaki annesi Müslime ile katılan Nurcan Atlı da minibüs duraklarının adını okuyamadığı için sıkıntı yaşamasından dolayı kursa katılmaya karar verdiğini ifade etti. Atlı, bundan sonra utanmayacağı için mutlu olduğunu sözlerine ekledi. İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.