TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Olten Filarmoni’den ‘Sevgililer Günü’ konseri

Olten Filarmoni Orkestrası tarafından hazırlanan KsenijaSıdovara konserinde Rimski-Korsakov’un ünlü Şehrazat’ıda Sevgililer Günü’ne özel anlar yaşatacak

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2018 06:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Olten Filarmoni’den ‘Sevgililer Günü’ konseri

NİLGÜN TAZE

İzmir’in ilk özel orkestrası olan Olten Filarmoni Orkestrası 14 Şubat Çarşamba akşamı saat 20:30’da İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ‘Sevgililer Günü’ne özel konser verecek.Şef İbrahim Yazıcı yönetiminde verilecek konserdeakordeonun önde gelen isimlerinden Letonyalı akordeon sanatçısı Ksenija Sıdovara’nın yanı sıra ikinci yarıda Rimski-Korsakov’un ünlü Şehrazat’ı ile çok özel bir konser gerçekleşecek.

Müziğin evrensel dili ile insanları buluşturmak için bugüne kadar yerli ve yabancı birçok sanatçıyı İzmir'de konuk ettiklerini belirten Olten Sanat Kurucusu Fatma Olten, “Akordeonun önde gelen isimlerinden Letonyalı akordeon sanatçısı KsenijaSıdovara’nı Sevgililer Günü gibi özel bir günde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Müzik sevgisini aşılamakiçin renkli projeler gerçekleştirerekdolup taşan konser salonları oluşturuyoruz. Yeni seyirciler oluşturan Olten Sanat organizasyonunun izleyici profili çoğunlukla çocuklu ailelerden oluşuyor” dedi.

MÜZİK SEVGİSİ

İzmir’in ilk özel orkestrası olmaktan mutluluk duyduklarını açıklayan Olten, “2013 yılında kurulmamızdan bu yana hedeflerimizden biri çocuklara ve yetişkinlere müziği sevdirmek oldu. Dinlemek, çalmak, söylemek, yaratmak müziğin temel amaçlarından olmakla birlikte aynı zamanda görgünün ve kulağın terbiyesidir. Çocuklar ile çok iyi bir iletişim yakalayan birbirinden genç ve yetenekli öğretmenleri ile yoluna devam eden Olten Filarmoni Sanat Okulu gerek klasik müziği sevdirmek gerekse keşfedilmemiş yetenekli çocuklarımızı hayata kazandırmak için özverili bir şekilde çalışmaktadır” açıklamasını yaptı.

MÜZİK VE İLETİŞİM

Duygu ve düşünceleri ifade edebilme ve çevreyle etkili bir iletişim kurabilmek için müziğin çok iyi bir araç olduğunu ifade eden Olten, “En önemli ilham kaynağımız M.Kemal Atatürk’ün ‘Sanatçı uzun çalışma ve uğraşlardan sonra alnında ışığı ilk hisseden insandır’ sözünü kendimize rehber kabul ettik. Çocuklarımızın gerek ülkemizde klasik müziği sevdirip benimsetmek gerekse müziğin evrensel dilini dil, din, ırk farkı gözetmeksizin dünyaya yaymaları için çalışıyor, çabalıyor ve her geçen gün kendimize daha büyük hedefler koyuyoruz” ifadelerini kullandı.

MÜZİK İLE TANIŞ

Başta çocuklar olmak üzere yetişkinlerin de klasik müzik ile tanıştırmak istediklerini açıklayan Olten şu açıklamaları yaptı: “Ancak müziği sevdirerek gelecek nesiller için güzel bir yatırım yapmış olacağız. Sanat Okulu niteliğindeki sanat evimiz kısa zamanda sanatçıların buluşma noktası olarak her yaştan öğrenciye çok sesli müzik sevgisi aşılıyor. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi gelecek nesiller için özveriyle çalışan Olten Sanat ailesi de klasik müziği sevdirmek ve daha geniş kitlelere duyurmak adına çıktıkları bu yolda çalışmalarına sevgiyle devam edecektir. Hayatınızdan sanatın eksik olmaması dileğiyle.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.