TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oğlu için kendini çocuklara adadı

Doktorların çaresiz hastalık olarak nitelediği NCL hastalığıyla nedeniyle oğlunu kaybeden Özgür Büyüktanır, “Başka Aras’lar ölmesin” sloganıyla bir dernek kurarak, çocuklar için mücadele edecek

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2018 07:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Oğlu için kendini çocuklara adadı

E. ÇAĞLA GENİŞ - ÖZEL HABER

Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde dünyaya gelen Aras Büyüktanır, doktorların çaresiz hastalık olarak nitelediği NCL hastalığıyla 1,5 yıldır mücadele ediyordu. 4 yaşındaki oğlunun tedavi masraflarını karşılamak için “Bir Asırlık Öykü” adlı kitap yazan 37 yaşındaki baba Özgür Büyüktanır, “Aras bebek için bir kitap da sen al” kampanyası ile oğluna solunum cihazı almayı hedeflemişti. Oğlunu yaşatmak için yurt dışından getirtilmesi gereken solunum cihazını almak amacıyla çabalayan babaya, kampanyaya katılan birçok kişi destek vermişti.

Oğlunu yaşatmak için verdiği büyük mücadelenin ardından bir hafta önce Aras’ı kaybeden Özgür Büyüktanır, bir dernek kurarak hasta, engelli ve yoksul çocuklar için mücadeleye etmeye devam edeceğini duyurdu. Derneğe oğlu Aras’ın adını vereceğini belirten Özgür Büyüktanır, “Aras, bizlere bir vasiyet bıraktı. Bu vasiyet, ‘Başka Aras’lar ölmesindi’. Başta ben olmak üzere mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bunun için Aras adına bir dernek kurup nerede yardıma ihtiyacı olan hasta, yoksul, engelli çocuk varsa onlara ulaşacağız. Dertlerine derman olmaya çalışacağız” diye konuştu.

BAŞKA ARAS’LAR ÖLMESİN

Oğlu Aras adına kuracağı dernekte hasta, engelli ve yoksul çocuklar için mücadele edeceğini dile getiren acılı baba Özgür Büyüktanır, “Hiçbir zaman umudumuzu yitirmeden, birçok kişinin desteği ile oğlum için mücadele ettik. Aras, küçücük bedeni ve yüreği ile o kadar şeyleri başardı ki… Kuşadası Belediyesi, Aras’ın ismini bir parka vermek istiyor. Aras, giderken sessiz sedasız değil tüm Türkiye’yi gözyaşlarına boğarak gitti. Bizlere bir vasiyet bıraktı. Bu vasiyet, ‘Başka Aras’lar ölmesindi’. Başta ben olmak üzere mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bunun için Aras adına bir dernek kurup nerede yardıma ihtiyacı olan hasta, yoksul, engelli çocuk varsa onlara ulaşacağız. Dertlerine derman olmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.