TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Onların bayramlıkları Bizim Mağaza’dan

Konak Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde, ihtiyaç sahibi vatandaşların giysi ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan Bizim Mağaza, geçim sıkıntısı çeken ihtiyaç sahipleri tarafından yoğun ilgi gördü

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2018 10:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Onların bayramlıkları Bizim Mağaza’dan

E. ÇAĞLA GENİŞ

Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Bizim Mağaza, duyarlı vatandaşların destekleriyle Ramazan Bayramı öncesinde geçim sıkıntısı çeken ve maddi imkansızlıklar sebebiyle ‘bayramlık kıyafet alamayan’ ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü. Eşrefpaşa’daki Cici Park’ın hemen yanında yer alan üç katlı binada faaliyet gösteren ve her yıl yaklaşık 5 bin ihtiyaç sahibi vatandaşın giyinme sorununa çare olan Bizim Mağaza’da pantolondan elbiseye, eşofman takımından okul üniformasına, ayakkabıdan çantaya kadar her türlü kıyafet bulunuyor. Mağazadan her vatandaş bir seferde en fazla beş parça giysi alabiliyor. Bizim Mağaza’ya gelenler sadece kimlik bilgilerini ibraz ederek tepeden tırnağa tüm eksiklerini tamamlayabiliyor. Her yıl binlerce aileye umut olan hizmet, Ramazan Bayramı öncesinde yüzünü güldürmeye devam etti. Bayram öncesinde çocuklarına ve kendilerine bayramlık alamayan aileler, mağazayı ziyaret edenler istedikleri bayramlık kıyafetleri ücretsiz alabildi.

EN GÜZEL HİZMET

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü çalışanları sadece bayramlarda değil, diğer zamanlarda da ihtiyacı olanların mağazadan faydalandıklarını belirterek, “Tüm hemşerilerimin tebessüm etmesi için hep birlikte canla başla çalışıyoruz. Bu bayram da hemşerilerimize ‘bayram hediyesi’ olarak kıyafetlerini verdik. Onların mutluğu bizim için önemlidir. Hemşerilerimin ihtiyaçlarını karşılamak ve en önemlisi de çoluk çocuk, genç ihtiyar demeden herkesi tebessüm ettirmek bizim için en güzel hizmettir. Kimsenin buruk bir şekilde bayram geçirmesine gönlümüz razı olamaz” ifadelerini kullandı.

BİR DESTEK DE SİZ OLUN

Bizim Mağaza gelen talepleri karşılamak için duyarlı vatandaşlardan destek bekliyor. Gardıroplarda giyilmeyerek duran kıyafetlerin veya ihtiyaç fazlası giysilerin yanı sıra üretici tekstil firmalarından ve büyük mağazalardan da giysi bağışları alınıyor. Her yaş grubundan çocuk, kadın ve erkeğe uygun kıyafet ve ayakkabının bulunduğu Bizim Mağaza’da sadece günlük kıyafetler değil, yine hayırseverlerce bağışlanan gelinlik, damatlık ve sünnet kıyafetleri de yer alıyor. Bağış olarak verilen giysilerin temiz ve kullanılabilir durumda olması gerekiyor. Randevu sistemi ile çalışan ekipler bağışçının evlerine giderek temiz ve kullanılabilir durumda olduğunu tespit ettiği kıyafetleri teslim alıyor. Bağışlanan her kıyafet ütülenmiş ve yıkanmış olarak askı ve raflarda sergileniyor. Bağışta bulunmak isteyenler 484 53 00 numaralı telefondan dahili 2960’ı tuşlayarak detaylı bilgi alabiliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.