TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ortak kutlama!

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve Tarım Bayramı nedeniyle düzenlenen buluşmada konuşma yapan Gazeteciler Cemiyet Başkanı Misket Dikmen, 10 Ocak’ın artık Çalışamayan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaya başlandığını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2018 09:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ortak kutlama!

NİLGÜN TAZE

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve Tarım Bayramı’nda İzmir’de örnek bir etkinliğe imza atıldı. İzmir Tarım Grubu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) işbirliği yaparak tarımın ve basının sorunlarını aynı kürsüden dile getirdi. İGC Karataş Lokali’nde gerçekleştirilen etkinlikte İGC Başkanı Misket Dikmen, sansür ve otosansürün basının damarlarında zehir gibi dolaştığını belirtirken, İzmir Tarım Grubu Başkanı Mahmut Eskiyörük de, ithalatın Türk tarımının enfeksiyonu olduğunu açıkladı.

İGC Başkanı Misket Dikmen, 10 Ocak Gazeteciler Günü’nde gazetecilerin yaşadığı sorunları dile getirirken sansür ve otosansürün zehir gibi basının damarlarında dolaştığını belirterek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün, “Çalışamayan Gazeteciler Günü”ne dönüştüğünü vurguladı. İşsizlik, baskı ve tutuklamaların sektörün en büyük sorunu olduğunu belirten Dikmen, “Bu sorunların çözümü için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Yerel basın ile yerel kalkınmanın birbirinden ayrılamaz, bu nedenle Tarım Bayramı ile aynı güne denk gelen bu günde ortak basın toplantısı yapma kararı aldık. Yerel kalkınma ve yerel basın birlikte hareket ederek güç bulacak ve sıkıntıları birlikte çözecek. İzmir Tarım Grubu ‘Tarımda İzmir Modeli’ni tanıtarak bunun ardından bir çalıştay ile bu modelin Türkiye’ye yayılması için çalışacağız” dedi.

10 BİNİ AŞKIN GAZETECİ İŞSİZ

Toplu sözleşme haklarının kullanılamaz hale getirilirken sendikal hareketin işlevsiz kılındığını ifade eden Dikmen, şu ifadeleri kullandı: “Çalışanların iş güvencesi sermayenin insafına kaldı. Gazeteciler düşük ücretler ile karın tokluğuna çalışıyor. İletişim fakültelerinden mezun binlerce genç geleceği belirsiz, kaygılı bir şekilde iş arıyor. Bugün Türkiye’de gazetecilerin iki büyük sorunu işsizlik ve tutuklamalar. Basın ve ifade özgürlüğünün önünde büyük baskıları görmezden gelmemiz mümkün değil. Basın özgürlüğü açısından en kötü dönemi yaşadığımız 2017 yılı geride kaldı.Mahkumiyet kararları birbirini izledi. On bini aşkın gazeteci işsiz kaldı ve çok sayıda medya kurumu kapatıldı ya da el konuldu.Yıllardır gerçek gazeteciler sadece ‘habercilik’ yaptığı için tazminat ve ceza davaları ile yıldırılmak isteniyor, parmaklıklar ardına atılıyor.”

TÜRK TARIMI İÇİN İZMİR MODELİ

İzmir Tarım Grubu Başkanı ve Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük ise, tarım ve basın sektörünün pek çok ortak özelliği olduğunu belirterek “Öncelikle gazeteciler de tarımcılar da gerçek emekçilerdir. Basın çalışanlarının da, biz üreticilerin de mesaisi saati yoktur, 365 gün çalışırız. Biz tarımcılar gıda üretip toplumun fiziksel açıdan beslenmesini sağlarız. Gazeteciler de fikirleriyle toplumu besler. 10 Ocak’ta bayramlarımız da aynı olduğu için bir araya gelip ortak yönlerimizi konuşup işbirliğimizi pekiştirmeyi hedefledik. Türk tarımı ancak İzmir modeli ile kurtulabilir. İzmir olarak Türk tarımının çok önündeyiz. Anadolu’ya gittiğimiz zaman tarımda geri kalmışlık gözlemleniyor. Bundan sonraki süreç ile İGC ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte İzmir Tarım Grubu’nun içinde olduğu bir çalıştay yapmayı öneriyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.