TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Otomobilsiz Kentler Günü kutlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Kent Konseyi, “Otomobilsiz Kentler Günü” etkinlikleri kapsamında insan sağlığı, araçlardan arındırılmış sokakların ne kadar güvenli olduğu ve karbon salınımının azaltılması konularında farkındalık yarattı

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2017 07:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Otomobilsiz Kentler Günü kutlandı

NİLGÜN TAZE

Dünyanın çeşitli kentlerinde 16 - 22 Eylül tarihlerinin “Avrupa Hareketlilik Haftası” olarak kutlanmasından yola çıkan İzmir Kent Konseyi, Türkiye’de ilk kez kutlanan ’Otomobilsiz Kentler Günü’yle dikkat çekti. Etkinlik çerçevesinde Alsancak’ta Gündoğdu Meydanı’ndan Lozan Meydanı’na kadar olan güzergahta yer alan Plevne Bulvarı bir günlüğüne motorlu araç trafiğine kapatıldı.

Büyükşehir Belediyesi Meclisinin kararı doğrultusunda, 22 Eylül’ün İzmir’de ’Otomobilsiz Kentler Günü’ olarak kutlanmasından büyük mutluluk duyduklarını söyleyen İzmir Kent Konseyi Başkanı Güman Kızıltan, “Etkinliğin amacı, dünya genelinde, sürdürülebilir, çevreye duyarlı ulaşım yöntemleri ve kent içi ulaşımda hareketliliğin özendirilmesi. Bu şeref İzmir’in. Yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının sürdürülebilir çevreye duyarlı ulaşım yöntemlerinin ve kent içi ulaşımda hareketliliğin özendirilmesi için, hafta boyunca ayrı bir konuya odaklanan etkinlikler planlamaktadır” dedi.

HAREKETLİLİK HAFTASI

Hareketlilik haftası boyunca Avrupa’da da yaklaşık 2 bin 500 kentte milyonlarca kişinin katılımı ile çeşitli etkinlikler düzenlendiği bilgisini veren Kızıltan, “İzmir’de ilk defa 2014 yılında gerçekleştirilen ve her yıl düzenlenmeye devam edilen Avrupa Hareketlilik Haftası bu yıl da İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun katkılarıyla düzenlendi.  Bu yıl ayrıca Konak Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi de çeşitli etkinlikler ile kampanyaya destek veriyor. Avrupa Hareketlilik Haftası her yıl farklı bir tema ile gerçekleştiriliyor. Bu yılın teması ise “Temiz, Paylaşımlı ve Akıllı Hareketlilik” Bu temaya yönelik olarak Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında 16 Eylül Cumartesi günü “Sürdürülebilir Ulaşım Paneli”,  17 Eylül Pazar günü Karşıyaka Bisiklet Şenliği ve 20 Eylül Çarşamba günü Açıkhava Film Gösterimi etkinlikleri gerçekleştirildi” açıklamasını yaptı.

YAŞANABİLİR İZMİR

Etkinliğin daha yaşanabilir bir İzmir hedefine yönelik katkı sağlaması dileğiyle tüm hemşerileri Otomobilsiz Kent Günü etkinliğine davet eden Kızıltan, “Bu gün burada bizleri yalnız bırakmayan, etkinlikleri ile biz destekleyen ve Avrupa Hareketlilik Haftasına katkı sağlayan başta kentlilerimiz olmak üzere Konak Belediyesi’ne, Karşıyaka Belediyesi’ne, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’na, TEMA Vakfı’na, TOBAV’a, Süslü Kadınlar’a, İlker Kılıçer’e, Gösteri Sanatları Atölyesi’ne, İzmir Gönüllüleri’ne, Mustafa Yıldız’a, Pelin Çevik’e, Yoga Bulutlar’a, Mustafa Karakuş’a, Karşıyaka Bisiklet Derneği’ne, Erol Hülagü’ye, Zirve Dağcılığa ve burada ismini sayamadığımız tüm destekleyenlere teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.