TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özbilgin'e Rotary'den anlamlı ödül

Göztepe Rotary Kulübü, Türk kültürünü yayma çalışmaları ve İzmir'e kazandırdığı iki önemli müze ile ‘Meslekte Başarı Ödülünü’ Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Müdürü Prof.Dr. Mehmet Öcal Özbilgin'e verd

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2016 08:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Özbilgin'e Rotary'den anlamlı ödül

ONURHAN ALPAGUT

Göztepe Rotary Kulübü, bu yıl ‘Meslek Hizmet Ödülü’nü İzmir'de kültür sanat alanında yaptığı çalışmalarıyla adından söz ettirerek Türkiye'nin ilk Türk Halk Oyunları Müzesi’ni kuran Ege Üniversitesi Etnografya Müzesi Müdürü ve aynı zamanda Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Müdürü M. Öcal Özbilgin'e verdi.

Bölgenin iki ana teması olduğunu, ilkinin ‘Cumhuriyet Kazanımları ve Atatürk’ ikincisinin ise ‘Kültür-Sanat’ olarak belirlendiğini dile getiren Göztepe Rotary Kulübü Başkanı Gazeteci-Yazar Nedim Atilla, “Öcal Özbilgin İzmir'e iki önemli müze kazandırmıştır. Bunlardan ilki Bornova'daki Etnografya Müzesi, diğeri ise Türk Halk Müziği Müzesi. Onun liderliğinde gerçekleşen bu çalışmaları ve Türk kültürünün tanıtılmasına sağladığı katkı nedeniyle bölge temamız olan kültür-sanat alanındaki ödülümüzü kendisine takdim ettik. Kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEK

Ödülü alan Özbilgin ise, sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekten dolayı böyle bir ödüle layık görülmekten son derece mutluluk duyduğunu ifade etti. Halk kültürünü yaymak için yaptığı çalışmalara devam edeceğini söyleyen Özbilgin, “Bornova'daki Ege Üniversitesi Etnografya Müzesi’nde her 3 haftada bir salı günleri saat 18.30 'da başlayan düzenli etkinliklerimiz var. Bu etkinlikleri müzede müzik, müzede sunum, müzede sergi üzerine kurguluyoruz. Şu an en yakın 13 Aralık salı günü Seren Akkuş ile beraber ‘Kayıt Malzemeleri’ ile ilgili bir sergimiz ve ‘İzmir Smyrna Kazıları’ ile ilgili bir de arkeolojik bir sunumumuz olacak. Tüm halkımızı bu ve bundan sonraki etkinliklerimize bekliyoruz" şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.