TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özel sporcudan özel başarı

İlk zamanlar takla bile atamaz denilen ama sporla hayata tutunan down sendromlu sporcu Eren Yılmaz, Özel Sporcular Atletizm Türkiye Şampiyonası’nda cirit atma dalında ikincilik madalyası kazanarak herkese örnek oldu

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2017 07:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Özel sporcudan özel başarı

E. ÇAĞLA GENİŞ

İzmir’in Bornova İlçesi’nde yaşayan Eren Yılmaz, esnaf bir baba ve ev hanımı bir annenin oğlu olarak 2002 yılında dünyaya geldi. Yılmaz Ailesi, doğumundan kısa süre sonra down sendromu teşhisi konulan Eren’in, yaşıtlarından geri kalmaması için bütün imkanlarını seferber etti. Engeline rağmen sporla hayata tutunan Eren, ailesinin desteği ile 9 ay boyunca haftanın 4 günü antrenman yaparak spor lisesi sınavına hazırlandı ve hayali olan Buca Atatürk Spor Lisesi’nde okumaya hak kazandı. İlk zamanlar takla bile atamaz denilen, şimdilerde ise katıldığı tüm branşlarda dereceler kazanan Eren, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen 15 Temmuz Şehit ve Gazileri Anma Atletizm Bölge Şampiyonası’nda 100 metre koşu ve cirit atma dallarında birincilik madalyası kazanmıştı. Bölge Şampiyonası’nda üstün başarı gösterdiği için Antalya’da gerçekleştirilen Özel Sporcular Atletizm Türkiye Şampiyonası’na davet edildi. Cirit atma dalında Ege Bölgesi’ni başarıyla temsil eden Eren, Özel Sporcular Atletizm Türkiye Şampiyonası’nda cirit atma dalında ikincilik madalyası kazanarak ailesine büyük sevinç yaşattı.

BAŞARIYLA DÖNDÜ

Ailesinin ve antrenörlerinin desteğiyle Türkiye Şampiyonası’na hazırlandığını ve şampiyonadan madalyayla döndüğü için çok mutlu olduğunu ifade eden Eren, “Spor alanında çok başarılı olacağıma inanıyorum ve bunun için azimle çalışmaya devam ediyorum. Türkiye Şampiyonası’nda madalya aldığımda bütün ailem çok mutlu oldu. Onlar mutlu olunca ben de çok mutlu oluyorum. Spor alanında madalyalar almaya devam edeceğim. Bunun için çok çalışıyorum. Hedefim Türkiye’yi uluslararası müsabakalarda temsil etmek ” dedi.

“OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM”

Eren’in mücadelesinin herkese örnek olması gerektiğini kaydeden anne Naciye Yılmaz ise, şunları söyledi: “Bir anne olarak gururlu ve sevinçliyim. Eren’in rahatsızlığıyla alakalı ilk zamanlar bazı zorluklar yaşadık ama onlar geride kaldı. Eren, şimdi normal çocuklarla beraber spor lisesinde okuyor ve müsabakalarda yarışıyor. Bir de madalyalar kazanıyor. Bu aşamaya geleceğini hayal bile edemezdim. Şampiyonaya için büyük bir özveri ile çalıştı. Mutlaka dereceye gireceğim diyordu ve dediğini yaptı. Diğer çocuklar da yapabilir. Bütün ailelere tavsiyem çocuklarına güvensinler, onların başaramayacakları hiçbir şey yok.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.