TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Parmağına kavuştu

Samsun’da iş makinesine elini kaptırması sonucu baş parmağını kaybeden 7 yaşındaki Yağmur Akdağ’a Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde ayak baş parmağı nakledildi. Doktorlar, Yağmur’un elini iyi bir şekilde kullandığını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2017 08:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Parmağına kavuştu

Oyun oynarken elini iş makinesine kaptıran İsmail ve Yasemin Akdağ çiftinin kızları Yağmur, sağ başparmağını kaybetti. Baş parmağını tamamen kaybeden yağmurun ailesine doktorlar tarafından ayak baş parmağının kaybedilen baş parmak yerine nakledilebileceği bildirildi. Bunun üzerine aile daha işlevsel olacağını düşünerek nakil yapılmasını istedi. Tedaviyi yapan OMÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Sinan Engin ve Yrd.Doç.Dr. Çağlayan Yağmur başarılı bir operasyonla sağ ayak baş parmağını alarak, kaybedilen sağ el başparmağı yerine naklettiler. Yağmur’un elini iyi bir şekilde kullandığını belirten doktorlar, zaman geçtikçe Yağmur’un hem daha iyi bir el becerisine hem de daha güzel görünen bir ele kavuşacağını belirtiler. Bu yıl yeni okula başlayan Yağmur ise yazı yazmaya çoktan başladı bile.

YÜZDE 80-90 KULLANABİLİYOR

Oyun oynarken iş makinesine elini kaptırarak çocuğunun parmağını kaybettiğini belirten Yağmur’un babası İsmail, “Çocuğu OMÜ Tıp Fakültesine getirdik. Hocalarımız Yağmur’un elini tedavi ettiler. Parmak nakli gibi bir yöntemin olduğunu bize söylediler. Biz de müracaatımızı yaptık. Sağ eli baş parmağı olduğu ve daha fazla kullandığı için yapılması gerektiğini düşündük. Sonuçta ayak parmağına çorap giyer, görünmez. Hocalarımız da ellerinden geleni yaptılar. Eskisi kadar olmasa da parmağını yüzde 80-90 kullanabiliyor. Bu yıl okula başladı. Yazmaya başladı. Elini kullanabiliyor” dedi.

İsmail Akdağ, çocuğun tedavisi için şehre taşındığını, maddi zorluklar yaşadığını, evinin kirasını ödeyemediğini ve yardıma ihtiyacı olduğunu ifade etti. (İHA/SAMSUN)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.