TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pazar krizi mecliste

Başkan Aziz Kocaoğlu, Özkanlar Pazaryeri’nin kapatılması nedeniyle yaşanan yer sıkıntısı hakkında, “Sorun en yakın yerde çözülürse bir anlam kazanabilir. Bunun da Bayraklı Belediye başkanıyla çözülmesi gerekir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2018 07:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Pazar krizi mecliste

E. ÇAĞLA GENİŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu, Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Grup Sözcülüğü görevinden istifa edip örgütün lideri olduktan sonra ilk defa meclise gelerek toplantıyı takip etti. Oturumda başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve mecliste temsil edilen siyasi partilerin grup başkan vekilleri, Zeytin Dalı Harekatı için birlik, beraberlik mesajları verdi ve teröre lanet okudu. Bunun üzerine Kocaoğlu, CHP, AK Parti ve MHP’nin grup başkan vekillerinden bir araya gelerek bildiri hazırlamalarını istedi. Kocaoğlu, ayrıca 2009-2011 yılları arasında Buca, Seferihisar ve Karabağlar’da yapılan 5 ayrı imar değişikliği düzenlemesine karşı imar yönetmeliğine aykırı işlemler yapıldığı iddiasıyla İçişleri Bakanlığına yapılan şikayet üzerine başlatılan soruşturmada kendisinin de dahil olduğu toplam 128 meclis üyesi hakkında açılan davada tüm sanıkların beraat ettiğini açıkladı.

ÇÖZÜM TALEBİ

Oturumun dilek ve temenniler kısmında söz alan AK Partili Meclis Üyesi Çağlar Haspolat, Özkanlar Pazaryeri’nin mahkeme kararıyla kapatılmasını gündeme getirdi. Haspolat, “Bu pazar, Bayraklı için önemli bir pazardı. 80 bin kişinin ihtiyacını gideren bir pazardı. 800 esnafı vardı. Hem esnaf hem vatandaş mağdur. Şu an bu pazar yeri için bir yer bulunamıyor. Viyadük altına taşınması söz konusu oldu orası da Bornova sınırında kaldığı için sıcak bakılmadı. Buraya bir çözüm bulunmasını Büyükşehir’den talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

BAYRAKLI BELEDİYESİNİ ADRES GÖSTERDİ

Haspolat’ın talebine yanıt veren Başkan Aziz Kocaoğlu, söz konusu pazar yerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile alakası olmadığını savunarak, “Pazar yapılmasını destekliyoruz, ayrı konu. Biz bu viyadük altlarını 2004-2009 sürecinde istedik, o zaman Bornova merkez pazar yerinin kamulaştırmasını ve inşaatını yapmamıştık. Eğer o zaman verilseydi Bornova’daki Merkez Pazarı’nı da Özkanlar pazarını da kaldıracak bu viyadüklerin altına yapacaktık. O tarihte zaten bölünmemişti. İkisi de Bornova Belediyesi içindeydi. O zaman bu önerimize ret cevabı verildi. Bunun üzerine biz Bornova Pazaryerini kamulaştırdık. Oraya bir pazar yaptık. Bornova Belediyesi pazar sorununu orayı yaparak haletti. Özkanlar pazarının olduğu yer farklı. Viyadük altına geldiğinde Bornova pazarına zarar verecek. Özkanlar pazarına en yakın yerden çözülebiliyorsa çözülmesi gerekir. Viyadüklerin altına geldiğinde o zaman biz Bornova Belediyesi olarak niye o kadar para harcadı? Oradaki de pazarcı Özkanlar’daki de pazarcı. Sorun en yakın yerde çözülürse bir anlam kazanabilir. Bunun da Bayraklı Belediye başkanıyla birlikte çözülmesi gerekir” açıklamasında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.