TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Performans sistemine afişli tepki

Öğretmenlere yönelik performans değerlendirme yönetmeliği taslağına tepki göstermek amacıyla Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi tarafından hazırlanan “Sorun öğretmen performansı değil yanlış eğitim politikalarıdır” yazılı afişler 81 ilin şube merkezlerine gönderildi. Afişler, şubeler aracılığıyla okullara dağıtılarak panolara asılacak

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2018 07:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Performans sistemine afişli tepki

E. ÇAĞLA GENİŞ

Öğretmen performans değerlendirmesinin gündemden çıkarılmasını isteyen Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi, 81 ilin şube merkezlerine gönderilmek üzere “Sorun öğretmen performansı değil yanlış eğitim politikalarıdır” yazılı afişler hazırladı. Şubeler aracılığıyla okullara dağıtılacak olan afişler, panolara asılacak. Afişleri teslim aldıklarını ve kısa süre içerisinde okullara dağıtacaklarını belirten Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Ali Musa Bina, “Kendi performansı konuşulmayacak kadar kötüyken, zaten itibari yerlere düşmüş öğretmenin motivasyonunu toparlayım demek yerine iyice öğretmeni yerin dibine sokan uygulamalar derhal son bulmalı, MEB önce kendi performansını masaya yatırmalıdır. Bir gün umuyorum ki, tebeşir tozu yutmuş, içimizden bir öğretmen bakanımız olur” ifadelerini kullandı. Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) öğretmenlere yönelik “performans değerlendirme yönetmeliği” taslağını eleştiren Bina, “MEB’in performans değerlendirme sistemini rafa kaldıracak hamlesi gelmezse bu hatalı performans değerlendirme yöntemi konusunda ‘eylemlilik dahil’ her türlü tepkiyi ortaya koyacağımızı ifade etmiştik. Kendi performansı konuşulmayacak kadar kötüyken, zaten itibari yerlere düşmüş öğretmenin motivasyonunu toparlayın demek yerine iyice öğretmeni yerin dibine sokan uygulamalar derhal son bulmalı, MEB önce kendi performansını masaya yatırmalıdır. Bir gün umuyorum ki, tebeşir tozu yutmuş, içimizden bir öğretmen bakanımız olur” diye konuştu.

81 İLDE PANOLARA ASILACAK

Öte yandan Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığına öğretmen performans değerlendirmesini gündeminden çıkarma çağrısı yaptı. Sürecin başından bu yana Öğretmen Performans Değerlendirme Sistemi’ne tepki gösteren ve gündemden kaldırılmasını isteyen Eğitim-Bir-Sen’den önemli bir adım geldi. Genel Merkez tarafından hazırlanan “Sorun öğretmen performansı değil yanlış eğitim politikalarıdır” yazılı afişler 81 ilin şube merkezlerine gönderildi. Şubeler aracılığıyla okullara dağıtılan afişler, panolarına asılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.