TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pilates yerine dans

Ünlü diyetisyen Esma Özdemir, Miss Sahra mağazasında gelenlere zayıflamanın püf noktalarını anlattı. Katılımcılara kış detoksu için hazırlanan tatlı ve keklerden ikram eden Diyetisyen Özdemir, pilates yerine dans etme tavsiyesinde bulundu

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2017 08:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Pilates yerine dans

KENAN YEŞİL

Ünlü Diyetisyen Esma Özdemir’in Buca Miss Sahra butikte düzenlediği Kış Detoksu etkinliğinde gelen kadınlara bol bol dans edin önerisinde bulundu. Diyetin Özdemir, sadece belirli bir zaman diliminde değil, sağlıklı yaşam adına tüm hayatı boyunca sürmesi gerektiğine dikkat çekti. Özdemir, “Sağlıklı beslenmeyi bir yaşam biçimi olarak görün. Sadece diyet yapıp zayıflamak yerine, sağlıklı ve doğru miktarlardabeslenerek yaşamınızı sürdürün. Sağlıklı beslenmek bir süreç olarak görmeyin tüm hayatınıza yayın” dedi.

DANS EDİN ÖNERİSİ

Zayıflamak için pilates yapmanın yanlış tercih olduğunu dile getiren Özdemir, önerilerde bulunarak, “Kilo kaybı için bol bol yürüyün. Pilates çok popüler ama zayıflatmıyor. Tempolu yürüyüş yapın, hiçbir şey yapmayanlar müzik açıp dans edebilir. Su içmek zayıflama ve sağlıklı yaşam konusunda en önemli unsurlarından biridir. Özellikle Türk kadınları çok su hatta yeterli su tüketmiyor. Sıvı tüketimini çay ve kahve ile karşılıyor, bu doğru bir yöntem değil. Su özellikle toksinlerin atılmasına ve cildin daha canlı olmasına neden oluyor. Türk kadını karbonhidrat özellikle ekmek tüketiyorlar herkes zayıflamak istiyor ve ilk akla gelen hemen öğünlerden ekmeğin kesilmesi oluyor. Bu da yanlış vücudun glikoza ihtiyacı var. Ekmekten uzak durup kısa süreli bir diyet oluyor ve tekrar ekmeğe dönünce bir patlama yaşanıyor. Hemen tatlıya yöneliyorlar böylece kaybedilen kilolar geri alınıyor” diye konuştu.

ÖĞÜN SAYISINI ARTIRIN

Genelde kadınların 2 öğün ve özellikle ev hanımlarının genellikle kahvaltıyı bol kalorili kahvaltı olarak yaptıklarını anlatan Özdemir, “Sabah bol kalorili kahvaltının ardından öğlen öğününü atlayıp iyice acıkıp akşam yemeğinde de yüksek kalori alıyorlar. 2 öğün beslendiklerinden kendilerini az besin tükettiklerini sanıyorlar. Aslında öğünlerini 4’e bölseler daha az tüketerek karın tokluğu yaşayabilirler” dedi.

PİŞİRME TAKTİKLERİ

Pişirme yönetmelerin de sağlıklıbeslenmede büyük rol oynadığına dikkat çeken Özdemir, “Sebze tüketimini yağda kızarmış olarak değil, buharda pişirin. Sebzeler, bekletilmeye asla tahammül edemezler. Çünkü uzun süre beklediklerinde vitamin değerlerini kaybediyorlar. Çözüm basit; sebzeleri yıkadıktan ve doğradıktan sonra çabucak kullanmaya özen gösteriyoruz. Sebzeleri besin değerlerinden yüksek oranda yararlanmak için mümkünse, kabuklarıyla ve bütün olarak pişirin.Sebze grubu için en doğru teknik; çok az su kullanmak, bütün malzemeleri kavurmadan çiğden pişirmek. Bu noktada sizi uyarmamız gerek, vitamin ve mineraller yemeğin suyunda. Siz siz olun yemeğin suyunu sakın dökmeyin. Sebzelerin içeriğinden maksimum faydalanmak için buharda pişirme ideal. Özellikle et yemeklerinin yanına, çeşitli sebzeleri buharda pişirerek servis edebilirsiniz. Hem doyurucu hem lezzetli hem de sağlıklı bir tabak hazırlamış olursunuz. Kızartma, yani yüksek ısı, hassas sebzelerimiz için hiç de sağlıklı bir tercih olmaz. Çünkü yüksek ısıya maruz kalan sebzeler, besin değerlerini kaybeder” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.