TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

POMEM için ön başvurular başladı

22. Dönem POMEM ön başvuru tarihi bugün başladı. Adaylar 23 Mart tarihine kadar ön başvuru ücretini yatırdıktan sonra e-devlet üzerinden başvurularını tamamlaması gerekiyor

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2018 07:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
POMEM için ön başvurular başladı

YUSUF ÇAĞIRTEKİN

Polis Akademisi’ne bağlı Polis Meslek Yüksek Okulu (POMEM) geçtiğimiz günlerde 10 bin yeni polis memuru alacağını duyurduğu 22. Dönem POMEM ilanını geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı. 7 bin 200 lisans, bin 800 ön lisans mezunun polis olarak istihdam edileceği 22. Dönem POMEM alımlarının ön başvuru tarihi bugün itibariyle başladı. 23 Mart’ta kadar sürecek olan ön başvuru tarihlerine adayların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Polis Akademisi’nin ilan ettiği şartlara uyan adaylar başvuru ücretini yatırdıktan sonra e-devlet üzerinden tamamlaması gerekiyor.

“KPSS PUANINA DİKKAT”

Başvuru yapması beklenen adaylarda aranan şartlardan bir tanesi de Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan (KPSS) yeterli puanı almış olmak. Lisans mezunları için p3 puan türünden en az 60 puan alınması gerekiyorken, ön lisans mezunlarının başvurabilmesi için p93 puan türünden en az 70 puan almış olması gerekiyor. 2016 ve 2017 KPSS puanlarının geçerli sayılacağı başvuru şartlarının detayları öğrenmek isteyen adaylar www.pa.edu.tr adresinden detaylı bilgileri edinebilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.