TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prematüre oranı yüzde 10

Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mete Akısü, “Dünyada her yıl 15 milyon prematüre bebek doğmaktadır. Ülkemizde doğan 1.3 milyon bebekten yüzde 10’u prematüre doğuyor” dedi

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2017 08:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Prematüre oranı yüzde 10

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Neonatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Akısü, “Dünya Prematüre Günü” nedeniyle açıklamalarda bulunarak, prematüre bebeklerin beslenmesine, bakımına ve sorunlarına dikkat çekti. Normal olarak 40 hafta süren gebeliğin, 37 haftadan daha önce sonlanması neticesinde erken doğan bebeklerin prematüre bebek olarak kabul edildiğini ifade eden Prof.Dr. Mete Akısü, “Prematüre bebekler zamanında doğan bebeklere göre daha hassastırlar ve daha sık sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalırlar. Dünyada her yıl 15 milyon prematüre bebek doğmaktadır. Ülkemizde de her yıl doğan 1.3 milyon bebekten yaklaşık yüzde 10’u prematüre doğmakta ve bunların üçte biri gibi önemli bir miktarı sadece bin gramın altında dünyaya gelmektedir” dedi.

Akısü, “Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitelerinin gelişmesi neticesinde prematüre bebeklerin yaşam şanslarının arttırılmasıdır. Son yıllarda 24 haftadan itibaren dünyaya gelen bebekler yaşatılabilmektedirler. Artık günümüzde prematür doğan bebekler, zamanında doğan sağlıklı bebekler kadar sağlıklı olma ve sağlıklı büyüme şansına erişmektedirler” dedi. (Ege Ajans)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.