TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Proje, kadınları teşvik ediyor

KADER İzmir Şube’nin hazırlayarak uygulamaya koyduğu ‘Yurttaşlık Projesi’ İçişleri Bakanlığı Küçük Hibe Programı çerçevesinde hayata geçti

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2017 07:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Proje, kadınları teşvik ediyor

EMİNE YALÇIN

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) İzmir Şube Proje Koordinatörü Sema Övgün, projenin Bornova ve Karabağlar ilçelerinde başladığını ifade ederek, projenin takvim içinde Buca, Aliağa, Torbalı ve Çiğli’de de uygulanacağının müjdesini verdi.

KA.DER İzmir Şubesi, ‘Yurttaşlık Projesi’ kapsamında kadınlara gibi konularda yoğun bir interaktif eğitim veriyor. Kadınların her alanda katılımcılığını arttırmayı amaçlayan projede, Bornova, Buca, Karabağlar, Aliağa, Torbalı, İBŞB-KA.DER ve Çiğli’de kent konseyleri kadın meclisi üyelerine 6 haftalık program kapsamında 30 kişilik gruplarla haftada 1 yarım gün verilecek. Bu proje 10 ay sürecek.

FARKINDALIK YARATARAK ÖZGÜVENİ ARTIRIYOR

KA.DER İzmir Şube Proje Koordinatörü Sema Övgün, KA.DER’in kadınların karar mekanizmalarında etkili olmaları için çalışmalar yürüttüğüne dikkat çekerek, ‘Yurttaşlık Projesi’nin kadınların güçlenmelerine ve haklarını bilerek sahip çıkmalarıyla karar mekanizmalarında etkili ve yetkili olmalarını sağlayacağına dikkat çekti. Övgün, “Proje özgüven ve birlikte güçlenmenin önemini öğretmek adına farkındalık yaratıyor. KA.DER İzmir Şube tarafından hazırlanan ve yerel düzeyde uygulanacak olan proje eğitmenleri Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesinden öğretim üyeleri ile gerçekleşiyor. Proje akademik ve yarı akademik insanlar tarafından uygulanan derslerden oluşan esnek, yerel ihtiyaçlara göre zenginleştirilebilir bir programdır. Özellikle kadınların katılımcılığını artırmayı hedeflemekte bu yönde teşvik edilmelerini sağlayacak bilgilendirmeleri içermektedir. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Tarihi-Hukuksal Haklar, Şiddet-Anayasa-Yurttaşlık Hakları, Sivil Toplum Kuruluşlar Örgütlenme, Yerel Yönetim, Kadın Dostu Kentler, Zaman Yönetimi, Etkili İletişim, Çatışma Uzlaşma, Dinleme Sanatı, Öfke Kontrolü ve Verimli Toplantı Yapma gibi konularında eğitimler interaktif şekilde veriliyor” dedi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.