TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Psikodrama ile sınav kaygısına son

Selçuklu gençler psikodrama eğitimi ile sınav kaygısını aşıyorlar; kadınlar ise turistlerle etkili iletişim kurmak için İngilizce öğreniyorlar

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2018 11:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Psikodrama ile sınav kaygısına son

Selçuk Belediyesi Prof.Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde verilen psikodrama eğitimi ile üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere ve Artemis Kadın El Emeği Pazarı katılımcılarına katılım belgelerini Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı tarafından verildi.

MOTİVASYON

Selçuk Belediyesi Prof.Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde farklı gruplara yönelik düzenlenen psikodrama çalışmaları tamamlandı. Öğrencilerin sınav kaygıları aşmalarını, etkili ve verimli ders çalışmalarını ve kendileri için uygun bir meslek seçmelerini sağlamak amacıyla Psikolog Psikodramatist Özgül Karaalioğlu Yavuz tarafından yapılan psikodrama çalışması toplam 23 hafta sürdü. Çalışmaya katılan öğrencilerin psikodrama ile kendilerini, becerilerini tanımaları; seçeneklerini görmeleri sağlandı. Hayal ettikleri meslekleri “geleceğe projeksiyon yöntemiyle” canlandırarak o mesleğin heyecanını tatmaları, hayallerini gerçekleştirmeye, hedeflerini belirlemeye yönelik motivasyonlarının artması sağlandı. Bu çalışma ile öğrenciler seçmek istedikleri mesleklerin kendileri için uygun olup olmadığını da deneyimlemiş oldu. Öğrencilerin ayrıca sınavlara hazırlık sürecinde yaşadıkları kaygıları aşmaları, doğaçlama yönetimiyle ihtiyaç duydukları motivasyon ve enerjinin artması sağlandı.

İNGİLİZCE ÖĞRENDİLER

Selçuk Belediyesi Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde bir psikodrama çalışması da Artemis Kadın El Emeği Pazarı’nda tezgah açan kadınlar için yapıldı. Psikolog Psikodramatist Özgül Karaalioğlu Yavuz ve Doç. Dr. Ayşen Değer’in katılımıyla yapılan çalışmada psikodrama tekniklerinden yararlanılarak katılımcı kadınlara pazarda turistlerle karşılaştıklarında kullanabileceği konuşma kalıpları öğretildi. Eğlenceli bir şekilde İngilizce öğrenen kadınlar psikodrama çalışmasından oldukça memnun kaldıklarını ve bu çalışmanın hayatlarını kolaylaştıracaklarını belirtiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.