TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pübliko ile ikinci bahar

Pübliko “İkinci Bahar İki Konser” etkinliği kapsamında yarın İlhan Erşahin’s Istanbul Sessions ve Eren Eren’i Kültürpark Kübana Gazinosu’nda konuk edecek

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2017 06:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Pübliko ile ikinci bahar

HALİL YAYLAK

Pübliko, kente “İkinci Bahar”da iki ayrı konser ile dönüyor. Fatih Uysal ve Tamer Varis’in ortaklığında hayata geçirilen Pübliko, İzmir’in ilgisini çeken birçok festival yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Bu sonbaharda da Kübana Gazinosu’nda eğlenmemizi sağlayacak olan ekip, “İkinci Bahar İki Konser” adlı etkinlik kapsamında yarın İlhan Erşahin’s Istanbul Sessions ve Eren Eren ile 11 Ekim’de de Özdemir Erdoğan ve Kaan Düzarat’ı konuk edecek.

EREN EREN PLAKLARI

Caz müzisyeni, besteci, prodüktör, caz festivali küratörü İlhan Erşahin, 2008 yılından bu yana devam ettiği projesi İlhan Erşahin’s Istanbul Sessions ile uzun bir aradan sonra İzmir’de Kübana Gazinosu’nda yarın sahne alacak. İlhan Erşahin’s Istanbul Sessions öncesinde Vesvese’nin kurucularından Eren Eren plaklarını döndürecek.

İLHAN ERŞAHİN KİMDİR?

Genç yaşlarda aldığı klasik caz eğitimi ardından bir süre Berklee’de eğitimine devam eden oradan tekrar New York’a dönen İlhan Erşahin, çeşitli kulüplerde saksafon çalar ve kendi müzik formunu oluşturur. 90’lı yıllarda caz müziği elektronik, dub, reggae ve rock müzik ile bir araya getirdiği projesi Wax Poetic’i 1998’de ortaya çıkarır. Elektronik altyapılar ile cazı ustalıkla harmanlayan Erşahin’e projesinde, sonradan Grammy ödüllerine doymayacak Norah Jones vokalde eşlik eder.

2002 yılında ise New York’ta kendi kulübü Nublu’yu açar ve kulüp kısa bir süre sonra caz müziğin Mekke’si olur. Bugüne kadar Herbie Hancock, David Byrne, Sun Ra, Beck, John Zorn ve Tom Waits gibi isimlerin müzik yaptığı ve kaydettiği kulübe Türkiye’den, Fransa’dan, Güney Afrika ve Latin Amerika’dan bir çok müzisyen konuk olur. Aynı isimle hayata geçirdiği plak şirketi ile diğer projeleri Love Trio, Nublu Orchestra ve Our Theory’yi kaydeder. Erşahin, New York dışında müziğini farklı ülkelere de duyurur; İlhan Erşahin’s Istanbul Sessions, Wonderland, Afternoon in Rio gibi oluşumları kurar ve Sao Paolo’da Nublu Caz Festivali’ini gerçekleştirir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.