TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin 12. kuruluş yıl dönümü kutlandı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin 12. kuruluş yıl dönümü düzenlenen programla kutlandı. Programa Bilal Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga da katıldı

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2018 12:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin 12. kuruluş yıl dönümü kutlandı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Bilal Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’nın yanı sıra Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Milletvekilleri Hikmet Ayar ve Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, çok sayıda protokol üyesi, öğretim üyesi ve öğrenci katıldı. Program, salonun girişinde üniversitede okuyan çeşitli ülkelerden öğrencilerin sergisinin gezilmesi ile başladı. Programda yapılan konuşmaların ardından Rektör Hüseyin Karaman, üniversiteyi anlatan bir konuşma yaptı. Sözlerine Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan askerlere Allah’dan rahmet dileyerek başlayan Rektör Karaman, "Üniversitemizin kuruluşunun 12. yıl dönümü nedeniyle düzenlemiş olduğumuz bu törende bir araya geldik. 2017 yılında değişik fakülte ve ilçe okullarımızda görev yapan öğretim elemanlarımızdan profesör, doçent ve doktor üyesi olmaya hak kazanan öğretim görevlilerimize akademik giysi olan cübbeleri giydireceğiz. 2017 yılı içerisinde 10 öğretim üyemiz profesör, 7 öğretim üyesi doçent ve 60 öğretim üyemiz de doktor üye olmuştur. Üniversitemiz her yıl bir önceki yıldan daha ileriye adım atmakta ve gelişmektedir" dedi.

Vali Bektaş ise, Rize’nin ve üniversitenin özel bir yer olduğunu söyleyerek, "Üniversitemiz özellikle adıyla belli çağrışımları olan, iddialı olması gereken bir coğrafyada bir çatı altındayız. 12 yaşına gelmiş bir üniversiteden beklentimiz oldukça yüksektir. Şartlarımız doğrultusunda kolay değil ama önemli olan zor şartlarda belli çıkışlar bulunabilmesidir. Üniversitemizin yeterlilik ve fiziki kapasite anlamında bir eksiği kalmadı diyebiliriz. En son yerimiz dar dediler ve denize doğru yerimizi büyütüyoruz" dedi.

Program sonunda başarılı olan öğretim görevlilerine başarı belgeleri ve cübbeleri takdim edildi. İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.