TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Referanduma şiddetle karşıyız

ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de düzenlemeyi planladığı referanduma şiddetle karşı olduklarını bildirdi

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2017 07:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Referanduma şiddetle karşıyız

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, yaptığı yazılı açıklamada, Irak'la sınırı bulunan komşu ülkelerin hepsinin 25 Eylül'de yapılması planlanan referanduma karşı olduğuna dikkati çekti.

"ABD IKBY'nin 25 Eylül'de düzenlemeyi planladığı bağımsızlık referandumuna karşı şiddetle karşı çıkmaktadır" diyen Nauert, Erbil ve Bağdat arasında müzakere yapılması çağrısında bulundu. Nauert, "Referandum gerçekleşirse Bağdat'la müzakere büyük olasılıkla olmayacak ve uluslararası toplumun müzakereye vereceği desteğin önüne geçilmiş olacak" dedi.

TEHLİKEYE SOKMAKTADIR

Referandum kararında diretmenin bir bedelinin olacağını, bunu Kürtler dahil bütün Iraklıların ödemek zorunda kalacağını vurgulayan Nauert, referandum tartışmalarının terör örgütü DEAŞ'a karşı verilen mücadeleyi de kötü etkilediğini ifade etti. Nauert, sözlerini şöyle sürdürdü: "Referandum Irak Kürdistanı'ndaki ticari ilişkileri tehlikeye sokmaktadır. Referandum Irak'ın uluslararası müttefikleri istemese dahi yapılan her türlü yardımı etkileyecektir. Bizim IKBY liderlere alternatif olarak çağrısını yaptığımız gerçek bir müzakere, Iraklı Kürtlerin haklı sorunlarına çözüm sunmaktadır ve bu müzakere bütün Irak halkının yararına olacaktır. Referandum süreci Kürtleri bir araya getirdi, iki yıl gibi bir süre içinde ilk defa Kürt parlamentosuna canlılık geldi ve önemli konular ve önemli konular uluslararası ortamlara taşındı. ABD ve uluslararası toplumun desteklediği alternatif çözümler göz önünde bulundurulduğunda referandum gereksizdir." (İHA)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.