TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Reçinenin renklerle büyüleyen dansı

Ressam Nadide Goldştayn’ın ikinci kişisel sergisi, Bodrum Pasha Art galerisinde sanatseverlerle buluşuyor. Bodrum Pasha Art galerisi, 30 Eylül’e sanatçı Nadide Goldştayn’ın ikinci kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2017 06:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Reçinenin renklerle büyüleyen dansı

SIRA DIŞI MALZEMELER

Sanatçı eserlerinde çok sayıda ve farklı boyama tekniğini bir arada kullanıyor. Kullandığı sıra dışı malzemeler arasında Türkiye’de henüz çok yeni olan reçine de bulunuyor. Goldştayn’ın resimlerindeki reçine katmanlarının canlı renkler ve altın tozu ile dansı her bir tabloyu benzersiz kılıyor. İlhamını doğadan alan sanatçı, “Resim, içinde kaybolduğumuz bir renk ve doku yolculuğu. Her bir tablo farklı bir derinlik ve duygusal element barındırıyor” dedi.

DOĞADAN BESLENEN RESSAM

Nadide Sevinç Goldştayn’ın resme olan tutkusu çocukluk yaşlarına dek uzanıyor. Uzun yıllar boyunca Türkiye ve Kanada’da uluslararası firmalarda pazarlama müdürlüğü yapan Goldştayn, son yıllarda resim çalışmalarına ağırlık verdi. Amsterdam’da Peter Dammers’tan resim eğitimi alan Goldştayn, Amerika’da Wanda Mumm, Bill Bayer ve Cyntihia Knox gibi ressamlarla çalıştı. Amerika’nın en büyük sanat kongrelerine katılan sanatçı, Vancouver 2010 Kış Olimpiyatları bünyesinde düzenlenen sanat fuarında görev aldı. Resim çalışmalarındaki en büyük destekçisi ise kendisi de bir sanatsever olan eşi Murat Goldştayn. Bugün 18.00’deki açılış kokteyli ile sanatseverlere merhaba diyecek olan sergi ay sonuna dek görülebilecek. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.