TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Remzi Doğan’dan proje atağı

Erasmus Plus Projesi kapsamında Macaristan-Nyíregyháza şehrinde yapılan ‘Ulusötesi Proje Toplantısı’na katılan Remzi Doğan İlkokulu, geliştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 07:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Remzi Doğan’dan proje atağı

ASİYE ARSLAN

Remzi Doğan İlkokulu tarafından hazırlanan Erasmus Plus Projesi kapsamında Macaristan- Nyíregyháza şehrinde yapılan Ulusötesi Proje Toplantısı’na, Remzi Doğan İlkokulu Müdürü İsa Elbir ve Müdür Yardımcısı Sabri Çağdaş Acar katıldı. Nyíregyházi Arany János Gimnázium okulunda gerçekleştirilen buluşmada koordinatörlüğü proje koordinatörü Timea Medvéné başkanlığında yapıldı. Toplantıya İtalya, Romanya, Bulgaristan ve Türkiye temsilcileri katıldı.

İlk gün Macaristan’a ulaşılmasının ardından ortak ülke öğretmen ve yöneticileri ile tanışıldığını ve şehir turu yapıldığını açıklayan Remzi Doğan İlkokulu Okul Müdürü İsa Elbir, “İkinci gün koordinatör ülke Macaristan Nyíregyháza Arany János Gimnázium okulu tanıtıldı. Üçüncü ve dördüncü gün proje toplantısı yapıldı ve beşinci gün Türkiye’ye dönüldü. Projenin içerdiği dört hareketlilikten ilk ikisi ayrıntılı olarak planlandı. Proje kapsamında proje konusu olan hikayelerin türüne karar verilerek her ülke öğrencileri kendi kültürünü işleyen hikayeleri anlatacak ve bizim öğrenciler de Türk kültürünü tanıtan hikayeleri anlatacaklar” dedi.

UYGULAMALI ÖĞRENİM

Macaristan gezisinde Nyíregyháza belediye ve hizmet binalarının gezildiğini açıklayan Elbir, şunları söyledi: “Belediye Başkanı tarafından ne tür hizmetler verildiği anlatılarak şehir haritası üzerinden bölgedeki fabrika ve çiftlikler gösterildi. Okulumuzu ve eğitim sistemimizi anlatan kısa bir sunum yaptık ve ikili eğitim konusunda bilgiler verdik. Bu gezimiz esnasında okulumuzda sosyal faaliyetler için ayrı bir bölüm olmadığı için birçok eğitim fırsatını kaçırdığımızı fark ettik. Ziyaret ettiğimiz okulda bulunan spor salonu, yemekhane ve yüzme havuzunun eğitime olan katkısı gerçekten çok büyüktü. Yine gördüğümüz toplu uygulama alanında yapılan gösteri ve faaliyetlerin mümkün olduğu kadar okulumuzda da uygulamak istiyoruz.”

ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ

Projenin devamı ve yaygınlaştırılması adına gerekli planlamalar yapıldığı için proje ile ilgili olarak daha doğru kararlar verebileceklerini ifade eden Elbir, “Başka bir eğitim kurumu ve buradaki işleyiş ile ilgili edindiğimiz yeni bilgileri kendi okulumuzda da uygulama fırsatı bulacağız. 25 Şubat -2 Mart arasında Bulgaristan Sofya’da yapılacak olan öğrenci değişimine, 3 öğrenci ve bir öğretmen ile katılmayı planlıyoruz. Bu ziyaretimizde, okulumuzda yapacağımız hikaye yarışması sonucunda belirlenen bir kısa hikayeyi yanımızda götüreceğiz. Bu hikayenin Türk kültürünü tanıtan, ülkemizdeki yaşam tarzını anlatan ve bizden bir hikaye olmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

HİKAYE VE LOGO SEÇİMİ

Elbir, gittikleri ülkelerde kendi hazırladıkları çeşitli faaliyetler yapmayı planladıklarını açıklayarak, “Belirlediğimiz hikayenin İngilizce ve Türkçe sunumunu yaptıktan sonra hikaye ile ilgili soruları diğer ülkelerden gelen öğrencilere yönelteceğiz. Hikayemizin içinde öğrencilerimizin kendi çizimi olan resimler de bulunacak. Ayrıca tüm ülkelerin katılımıyla oluşturulacak hikaye kitabının kapak sayfasında bir logo yer alacak. Bu logo için yine öğrencilerimizin yaptığı logoları okulumuz internet sayfasına koyarak bir yarışma yapacağız” açıklamasını yaptı.

ÜLKE ETKİNLİKLERİ

En çok beğeniyi alan logoyu Bulgaristan’ın Sofya kentine götürerek, Türkiye ile ilgili kısa bir sunum yapacaklarını açıklayan Elbir, “Hazırladığımız sunumda ilgili ülkemizin önemli değerlerini içeren soruları diğer ülke öğrencilerine yönelteceğiz. Daha sonra her bir ülke bu sunumlar ile ilgili bir poster hazırlayacak. Bulgaristan’da öğrencilerimiz şarkılar, halk dansları ve diğer gösteriler eşliğinde karşılanmakla kalmayıp bu aktivitelere kendileri de katılacaklar. Bir sonraki gezimiz 22 -28 Nisan arasında Romanya’ya yapılacak ve bu ülkede yapılacak faaliyetler Bulgaristan’a yapacağımız ziyaretten sonra belli olacak” şeklinde konuştu.

Projeyi kendi okullarında ve öğretmenlere aktardıklarını belirten Elbir, “Bizlerde stratejik ortaklık ile yüksek kaliteli öğretme, öğretim, öğrenme ve gençlik çalışması, kurumsal modernizasyon ve toplumsal yenilik getiren deneyimleri uygulamaya koymak amacıyla eğitim, öğretim ve gençlik alanlarında faaliyet gösteren kuruluşlara ve farklı sosyo-ekonomik sektörlerde aktif olarak yer alan şirketlere, kamusal otoritelere ve sivil toplum kuruluşlarına iş birliği yapma fırsatı kazanmış olacağız. Okulumuz ve öğrencilerimiz yapmış olduğu faaliyetleri yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Projemiz ile ilgili bilgileri okulumuz öğretmenlerine de bir toplantı yaparak anlattık. Öğretmenlerimizi de bilgilendirdik” açıklamasında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.