TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrencilerden kutlama

Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü kapsamında Buca Mimar Kemalettin İlkokulunda düzenlenen törende çocuklar çeşitli gösteriler yaparak Çanakkale’nin geçilemez olduğunu bir kez daha vurguladı

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2018 06:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Öğrencilerden kutlama

NİLGÜN TAZE

Buca Mimar Kemalettin Okulunda düzenlenen Çanakkale Zaferinin 103. yıldönümü coşkuyla kutlandı. Öğrenci ve öğretmenlerin hazırladığı gösterilerin sunulduğu törende Çanakkale’nin geçilemeyeceği bir kez daha hatırlatılırken Buca Mimar Kemalettin Okul Müdürü Doğan Deliktaş, Türk vatandaşının vatanı dışında her şeyden vazgeçebilecek kudrete sahip olabildiğini söyledi.

Buca Mimar Kemalettin Okul Müdürü Doğan Deliktaş, törende yaptığı açılış konuşmasında Afrin’de Türk askerinin gösterdiği başarıdan dolayı büyük mutluluk duyduğunu açıklayarak, “Bugün hem Çanakkale şehitlerimizi hem de Afrin’de hayatını kaybeden askerlerimizi yad ediyoruz. Çocuklarımız bugün hayatını kaybeden askerlerimiz için zeytin fidanı dikiyor ve hepsinin bakımını da kendileri yapacaklar. Zeytin Dalı Harekatı fidanlığı adını verdiğimiz bu alanda bizde elimizden gelen her fedakarlığı yapabilmek için ‘Vatan sana kanım feda’ kampanyasıyla Kızılay ile işbirliği yaparak kan toplamaya başladık. Velilerimiz ve EVKA halkı şu an kan bağışında bulunuyorlar. Öğrencilerimiz bugün birbirinden güzel etkinlikler hazırladılar ve her gösterileri bizi çok duygulandırdı. Biz Mehmetçiğimizi çok sevdiğimiz için onların arkasından gidebilecek binlerce Mehmetçik yetiştiriyor ve sınır dışında ülkemizin birlik ve beraberliği için savaşan tüm Mehmetçiklerimize sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz” açıklamasını yaptı.

KOCA SEYYİD’İN GÜCÜ

Törende konuşmasını yapan Mimar Kemalettin Okulu öğretmenlerinden Yeşim Gökyıldız, “Çanakkale Anadolu’nun bağrından kopup gelen nice ana kuzularının toprağa düştüğü yerdir Çanakkale. Koca Seyyid’in bir top mermisini değil de bir milletin kaderini sırtlandığı yer, çelikten bir saldırıya etten bir duvardır. Mustafa Kemal Atatürk’ün yüz milletle yüz yüze görüştüğü yerdir Çanakkale. Bir milletin tarih sahnesinden silinmesi istenirken tarihe geçtiği yerdir” dedi.

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ

İngiliz ordusunun son 200 yıldır hiç yenilmediği için donanmalarına çok güvendiğini ve Türk ordusunu küçümsediğini hatırlatan Gökyıldız, “Türk topraklarına gözlerini dikenler ‘Türkler donanmamızı gördüklerinde arkalarına dönüp bakmadan kaçacaklar ve biz 5 çayımızı İstanbul’da içiyor olacağız’ demişlerdi. Ancak bunları söylerken Çanakkale’nin geçilmez olduğunu unutmuşlardı. Ayrıca unuttukları bir başka şey yüce Türk ordusunun başında bulunan Mustafa Kemal Atatürk’tü. Tıpkı Çanakkale gibi Mustafa Kemal’de geçilemezdi” ifadelerini kullandı.

ÖZGÜRLÜK İÇİN ÖLDÜLER

Çanakkale meydanında vatanın özgür bir yaşam için Türk evlatlarından canlarını istediğini açıklayan Gökyıldız şunları söyledi: “Askerlerimiz o gün canlarını seve seve verdiler, canlarını toprağa ekip, kanları ile suladılar. Her bir askerimiz bunu bugün sizin gibi çiçekler açsın diye yaptılar. Eğer ben bir öğretmen olarak sizlere bir şeyler öğretebiliyorsam ve sizler bugün derslerinizi çalışabiliyorsanız bedeli kanla ödenen bu kutsal emanete sahip çıkıyorsunuz demektir. Gün gelir hepimiz canımızı verir toprak oluruz, toprak olunca da en çok sevdiğimiz vatan oluruz. Aziz şehitlerimizi sevgi ve rahmetle anıyoruz.”

Buca Mimar Kemalettin Okulunda düzenlenen Çanakkale Zaferinin 103. yıldönümü kutlamalarında çocuklar asker üniformaları giyerek istiklal marşını okurken ayrıca büyük boy bayrak taşıması yaparak Türk bayrağına olan sevgilerini gösterdiler. Tören okulun çevresinde bulunan boş araziye ağaç dikimi yapılarak sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.