TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrencilerin otostop kültürü

Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi’nde okuyan öğrenciler, yıllardır otostop ile yerleşke içi ulaşımını sağlıyor. Öğrenciler oluşturdukları otostop kültürü ile okulda dayanışma ortamının arttığını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2018 06:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Öğrencilerin otostop kültürü

YUSUF ÇAĞIRTEKİN-ÖZEL HABER

Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biri olarak bilinen Dokuz Eylül Üniversitesine öğrenciler kampüs içi ulaşımını yıllardır otostop çekerek sağlıyor. Otostop’un artık bir kültür haline geldiğini düşünen öğrenciler, bu kültür sayesinde üniversitede öğretim görevlileri, öğrenciler ve personel arasındaki dayanışmanın arttığını savunan öğrenciler, otostop ile ulaşımın çok eğlenceli ve rahat olduğunu ifade etti. Kampüs içinde fakültelere ulaşmak için mesafenin çok uzun olduğunu da belirten öğrenciler, otostop sayesinde mesafeleri rahatça aştıklarını ve derslerine zamanında varabildiklerini savundu.

“YARDIMLAŞMAYI ARTTIRIYOR”

Otostopun okul içindeki dayanışma ortamını arttırdığını savunan Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi Mehmet Sadi Nur, “Otostop hiç tanımadığınız insanlarla kaynaşmanıza, tanışmanıza sebep olabiliyor. Bence bu açıdan okul içerisindeki diyalog ve dayanışmayı arttırdığını düşünüyorum. Yardımlaşma artıyor. Arabasına bindiğiniz insanlarda ya öğrenci ya da öğretim görevlisi olduğu için tedirginlik hissedecek bir şey yok” ifadelerini kullandı. Okula başladığından beridir düzenli olarak otostop yaptığını söyleyen son sınıf öğrencisi Ebru Dilay, “4 senedir Tınaztepe’de ulaşımımı özellikle otostop ile gerçekleştiriyorum. İnsanların kulağına otostop kötü gelebiliyor ama özelikle okulumuzda olumsuz herhangi bir olaya rastlamadım. Ulaşım süresi kısa olduğu için herhangi bir tedirginlik yaşamıyorsunuz. Bir de ben sürekli verim odaklı yaşayan bir insanım. O arcın tek kişiyle yukarıya kadar benzin yakmasını çok saçma buluyorum. O yüzden hani bazen ufak da olsa tedirginlik yaşasanız da verimli yaşadığım için çok mutluyum” şeklinde konuştu.

“OTOSTOP ÇEKMEK HEYECANLI”

Kampüste ilk defa otostop çekerken rast geldiğimiz Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri Büşra Erol ve Ceren Erbay ise otostop çekmenin zor olmadığını ve çok işlevsel olduğunu söyledi. Zorda kalmadıkça otostop çekmediklerini dile getiren Ceren Erbay, “Genelde derse geç kalma, sınava yetişme vs. gibi zorunluluk hallerinde otostop çekmeye yöneliyor insanlar. Bizde zaten zorda kalmayınca kullanmıyoruz ama bunu alışkanlık haline getirenler de oluyor. Sürekli otostop çekip okula gelenleri de görebiliyoruz. Onlar için çok faydalı oluyor” dedi. Kampüs içinde ilk defa otostop çektiğini söyleyen Büşra Erol ise, “Evim çok uzakta olduğu için, genelde yerleşke içine giren otobüsle gidip geliyorum. Bugün ilk defa otostop çekmeyi deniyorum. Heyecanlı bir şey olduğunu söyleyebilirim” diye belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.