TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Renkleri ve hakları aynı binlerce çocuk

Uçurtma Çocuk Dergisi’nin yürütmüş olduğu ‘Çocuk Atölyeleri’ yarıyıl tatilinde Karşıyaka Halkevi’nde başlıyor. Atölyeler herkesi bekliyor

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2018 07:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Renkleri ve hakları aynı binlerce çocuk

SULTAN GÜMÜŞ

Uçurtma Çocuk Dergisi’nin Karşıyaka Halkevi’nde başlatacağı ‘Çocuk Atölyeleri’ binlerce çocuğu çalışmalarına davet ediyor. Yarıyıl tatilinde başlayacak olan atölye, medya atölyesinden dans atölyesine değin birçok yararlı aktiviteyi içerisinde barındıracak. “Çocuk olmanın tüm güzellikleri ve zorluklarıyla ülkenin dört bir tarafındaki renkleri, sesleri, dilleri birbirinden farklı, hakları aynı olan binlerce çocuğa” hitabıyla projeler yürüten Uçurtma Çocuk Dergisi, atölyelerde şunlara yer verecek; Medya atölyesi, animasyon, sanat terapisi, geri dönüşüm, müzik atölyesi, dans atölyesi. “Birlikte dergi çıkarmaya, kendi dergimizi çıkartmaya, dans etmeye, animasyon çekmeye, kendi yaratıcılığımızı ve hayal gücümüzü geliştirmeye var mısınız?” diyen dergi, 8-12 yaş grubundaki çocuklara ücretsiz eğitim vermeye hazır. Sadece 15 kişilik sınırı olan atölyelere biran önce kayıt yapılması yararlı olacak.

HALKEVLERİNDEN DESTEK

Halkevleri, çocukların eğlenmesi, öğrenmesi ve merakının artması amacıyla başlattığı çocuk dergisi projesi kapsamında, Uçurtma Çocuk Dergisi’ni çıkarmaya başladı. Çocuklar için düzenlediği yaz ve kış okullarıyla uzun yıllardır çocukların fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimini destekleyen çalışmalar yapan Halkevleri, kendi bünyesinde oluşturduğu gönüllü ekip ile derginin ilk sayısını çıkardı. Eğlenceli bilim dersleri, drama oyunları, mim, koro çalışmaları gibi etkinlik ve içerikleri kapsayan Uçurtma Çocuk Dergisi 7 yaş ve üstü çocuklara hitap ediyor. Uçurtma Çocuk Dergisi’nin tanıtım sayısının dosya konusu ise “barış”. Bu kapsamda, derginin tanıtım sayısında barışla ilgili hikayeler, şarkılar, oyunlar yer alıyor. Çocuklar tanıtım sayısında; barış işareti, zeytin dalı, zeytin, turna kuşu ve Uzaylı Arkadaşım şarkısını öğreniyor. İlk sayıda, çocukların yaratıcılığını geliştirmek için hazırlanmış “Her Şeyin Oyunu” da bulunuyor. Kolektif çalışma ile çıkarılan ve aylık yayın yapacak olan Uçurtma Çocuk Dergisi’ne abone olmak ya da katkı sağlamak için Uçurtma Çocuk Dergisi’nin Facebook ve Twitter adreslerini ziyaret edebilirsiniz. Uçurtma; çalışan, çalıştırılan, erken büyüyen, hiç büyüyemeyen, çocuk olmanın tüm güzellikleri ve zorluklarıyla dünyanın dört bir tarafında renkleri, sesleri, dilleri birbirinden farklı, hakları aynı olan tüm çocuklara aittir.

DERGİYE SİZLERE SESLENİYOR!

Uçurtma Çocuk Dergisi kendisini şöyle tanımlıyor; “Dergimiz, Nisan 2016 tarihinden bu yana çocuklarla buluşuyor. Çocuklar için “Daha özgür ve neşeli bir dünya” hayal ederek hazırladığımız dergimizle birlikte, bizimle aynı hayali paylaşan yetişkinlere de ulaşmak, deneyimlerimizi paylaşmak üzere dergimizin internet sitesini de harekete geçirmeye karar verdik. Dergimizin birinci yaşını kutladığımız günlerde yayın hayatına başlayan internet sitemizle dünyanın daha uçurtmalı bir yer olacağını umuyoruz. Sitemiz, uzmanlar, anne-babalar ve öğretmenler gibi çocuklarla farklı deneyimleri olan yetişkinlerin paylaşımlarda bulunduğu; farklı bakış açılarını görmeye olanak tanıyan; bilimsel ve güncel bilgilerin eleştirel bir yaklaşımla değerlendirildiği bir platform olma niyetinde. Çocuklarla teması olan yetişkinlerin bireysel deneyimlerini paylaşabileceği veya bu yetişkinlere rehberlik edeceğini umduğumuz uzman görüşlerinin yer aldığı sitemizin; yetişkinlerin çocukla ve çocuklukla kurdukları ilişkiyi etkileme, hem biz yetişkinlerin hem yaşamımızdaki çocukların daha özgürleştirici deneyimler yaşayabilmesini sağlama konusunda kolektif bir katkı sunmasını diliyoruz. Ekolojiden gelişime, sağlıktan eğitime farklı alanlardaki güncel bilgilerin, araştırma sonuçlarının, deneyim paylaşımlarının yer aldığı sitemizde; çocuklarla yapılabilecek etkinlik, film, tiyatro, kitap önerilerini bulabilirsiniz. Daha uçurtmalı bir dünyada paylaştıkça çoğalan özgürleştirici deneyimlerimiz olması dileğiyle.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.