TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğretmenlerin adı yaşatılacak

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, görevi başında şehit düşen öğretmenlerden Sevilay Durukan’ın adının Cennetçeşme Anaokulunda, Ayhan Kökmen’in ise Ödemiş Fen Lisesinde yaşatılacağını açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 08:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Öğretmenlerin adı yaşatılacak

E. ÇAĞLA GENİŞ-NİLGÜN TAZE

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kaya Termal Otel’de gerçekleşen buluşmada Yahşi, çalışmalarından dolayı basın mensuplarına teşekkür etti. İzmir’de eğitim alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yahşi, kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı. Eğitimde yaşanan şiddet olaylarının kendilerini çok üzdüğünü dile getiren Yahşi, Karabağlar’da öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülen öğretmen Sevilay Durukan’ın adının Cennetçeşme Anaokuluna, Ödemiş’te iki öğrencisi tarafından vurularak öldürülen lise müdürü Ayhan Kökmen’in adının ise Ödemiş Fen Lisesine verileceğini açıkladı.

OLAYLARA MÜDAHİLİZ

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kent genelinde 850 bin öğrenciye hizmet verdiklerini kaydeden Yahşi, amaçlarının sadece akademik başarı değil; çocukların yüreklerine, gönüllerine ve ruh dünyalarına iyiliği koymak olduğunu belirtti. Eğitimde yaşanan şiddet olaylarına değinen Yahşi, “Bunlar bizim içimizi acıtan şeyler. Ayhan Kökmen öğretmenimizin öldürülmesi bizi darmadağın etti. Çok sevilen kıymetli bir öğretmenimizdi. Şehit yakınlarımızın çocuklarını yakinen takip ediyoruz. Sevilay Durukan hocamızın ismini Cennetçeşme Anaokuluna adını vereceğiz. Ayhan Kökmen hocamızın ismini de Ödemiş Fen Lisesine vermeyi düşünüyoruz. Şu an resmi yazısının çıkmasını bekliyoruz. Biz öğretmeniz, bu çocuklara iyiliği ve güzelliği biz vereceğiz. Bunun sorumluluğunu vücudumuzun her zerresinde hissediyoruz. Taciz olaylarında da 81 ilde 12 avukatımızla birlikte olaylara müdahil oluyoruz. Gerekli suç duyurusunu biz de yapıyoruz” dedi.

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI ZEHİRLİYOR

Teknoloji bağımlılığı konusuna da değinen konuşan Yahşi, “Teknoloji bağımlığı dünyayı kasıp kavuran bir konu. Küçük çocukları bile bir hastalığın girdabına sokan bir krizle karşı karşıyayız. Teknoloji bağımlılığı ile ilgili ciddi anlamda öğretmenlerimize yatırım yapabiliriz. Profesyonel anlamda öğretmenlerimizle bunun çalışmalarını yapıyoruz. Kariyer buluşmalarına önem veriyoruz. Madde bağımlılığından ziyade çocuklara bir hedef koymaya çalışıyoruz. Teknolojik bağımlılık, madde bağımlılığının çok daha üzerine çıktı ve ciddi anlamda zehirliyor. Madde bağımlılığı konusunda Yeşilay’ın çok daha profesyonel çalışmaları var. İzmir’de, Yeşilay’ın kurulmasına ön ayak olduk. Rehber öğretmenlerimizi bilinçlendirmek ve yüreklendirmek bizim için çok önemliydi. Veli bilinçlendirme programımızı da gündeme aldık. Velileri mutlaka bilinçlendireceğiz bu konuda” diye konuştu.

İZMİR YENİ OKULLAR KAZANACAK

Kentte inşaatı devam eden 46 okul şantiyesi, 751 derslik, 60 ruhsat başvurusunun olduğunu ifade eden Yahşi, “2018-2019 eğitim öğretim yılında 20 ilçemizde ikili eğitim çalışmalarını tamamlamış olacağız. Kalan 10 ilçenin 5’inde sorun yok ama diğer 5 ilçede arsa üretmekte sıkıntı yaşıyoruz. Buca, Karabağlar, Konak aksında bulunan ilçelerimizde arsa sıkıntısı yaşıyoruz. Bunu yıkıp yapacağımız okullarla birlikte 2019 sonuna kadar tamamlamak istiyoruz. İnşaatı devam eden 46 şantiye, 751 derslik, 60 ruhsat başvurumuz var. Bu 892 derslik sayısına tekabül ediyor. İzmir’de öğrencilerimizin özgüveni ve zekası çok yüksek. Önümüzdeki dönem teknik imkanlar anlamında da çalışmalar tamamlanmış olacak. Akademik başarıların yanı sırada İzmir’de çok güzel bir nesil, bilim anlamında dünyaya yön verebilecek çocuklar yetiştireceğiz. Müfredat zaten çok ağır, 15 tatilde öğrencilerimizin rahat bir şekilde tatillerini yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Daha dingin ve sanatsal bir ruh kazanmış öğrencilerin bu ülkeye katacağı çok daha nitelikli çalışmaların olacağı kanaatindeyim. Zayıflar konusunda velilere anlayış diyoruz” açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.